ОВО ЈЕ ВУЧИЋЕВ КРАЈ! МОНСТРУОЗАН ЗЛОЧИН КРИЈЕ СЕ ОД ГРАЂАНА: Власт прећутала прве заражене због прикупљања потписа за изборе! (ВИДЕО/ФОТО)

9

Александар Вучић

Гостујући на РТС-у, заменица директора Института за јавно здравље “Милан Јовановић Батут” Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да је прва инфекција коронавирусом у Србији изолована 1. марта.

Грађанима је речено да је први случај откривен 5 дана касније – 6. марта, два дана након што су били расписани избори, и дан након што је СНС скупио потписе и предао их Републичкој изборној комисији.

“Био је у питању импортовани случај – та особа је изолована, хоспитализована и није се даље проширило”, рекла је др Кисић у синоћној емисији “Око” на Радио-телевизији Србије.

Ова информација – да је први случај коронавируса откривен 1. марта – представља новост за грађане Србије: јавност је о датуму појављивања коронавируса у Србији обавештена 6. марта, на конференцији за медије министра здравља Златибора Лончара, који је тада потврдио да је у Србији изолован први случај.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Др Кисић је на РТС-у рекла и да је два дана касније – дакле, 3. марта – забележен и други случај коронавируса у Србији:

Прочитајте још:  Србија без струје: Kриви су „нестручни кадрови СНС-а који су до сада имали срећу“

“Ту се већ десила локална трансмисија”, рекла је др Кисић.

Поставља се питање – због чега су грађани Србије тек 6. марта сазнали за први случај заразе, ако је, према речима др Кисић, први случај забележен 1. марта, а већ код другог случаја (3. марта) дошло је и до локалне трансмисије?

Одговор, вероватно, лежи у догађајима који су се десили између 1. и 6. марта.



Тог 1. марта, председник државе се налазио у посети САД и тада се састао са Мајклом Кирбијем и Метјуом Палмером.

Посету Америци Вучић је завршио 3. марта, а сутрадан, 4. марта је расписао парламентарне изборе. Дакле, три дана након што је откривен (не и обзнањен) први случај коронавируса у Србији.

Одмах по расписивању избора, огроман број људи је отишао у месне и локалне одборе СНС-а да приложи свој потпис за листу “Александар Вучић – За нашу децу”. Фотографије из таблоида сведочиле су о огромним гужвама у просторијама СНС-а током 4. и 5. марта – данима након што је откривен први случај коронавируса, који је још увек био непознат јавности.

Потписи су скупљени у рекордном року и 5. марта је СНС предала потписе Републичкој изборној комисији.

Сам Вучић се 6. марта – дана када је министар Лончар изјавио да је откривен први случај – хвалио да је 90.000 људи дало потписе за СНС.

https://www.facebook.com/milancharly1/posts/10220134003654420

Тог истог дана, 6. марта, коментаришући коронавирус, Вучић је рекао да у свету 25 пута више људи умире од уједа комарца него од коронавируса, те да њега брине “да ли ће пут Прељине – Пожега каснити”.

Прочитајте још:  Кремљ о ситуацији у Србији: Русија се не меша у унутрашње ствари својих савезника

Питање за надлежне је следеће: Колики број људи је угрожен тиме што се пет дана ћутало о коронавирусу у Србији, а широм земље на десетине хиљада људи било у блиском контакту зарад давања потписа СНС-у?



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

9 утисак на “ОВО ЈЕ ВУЧИЋЕВ КРАЈ! МОНСТРУОЗАН ЗЛОЧИН КРИЈЕ СЕ ОД ГРАЂАНА: Власт прећутала прве заражене због прикупљања потписа за изборе! (ВИДЕО/ФОТО)

  1. Mislim da bi Vucica trebalo streljati, ali ne treba zaboraviti pripadnike lazne opozicije poput Vojtehovske, kao ni Vuciceve satrape poput Vulina i Tabakovicke, svima njima po jedan metak u celo.

  2. on vas je bre iz govana izvadio,kad ,je dosao bila je propast, bankrotstvo, uveo red u tadasnju kaubojsku drzavu,drzavu zutih,napravio drzavu od te propale zemlje…naravno da se jos treba boriti za neke stvari ali sve u svemu koliko god on nekima nije simpatican a nije zato sto je opoziciji jedini zadatak da Vucica omalovazi ismeje i tim se bave, to je njihovo bavljenje politikom..pored svega toga mi smo danas u situaciji da osecamo tu stabilnost drzave. a inace nam niko nije ni valjao kad god se negde pojavila neka opozicija koja izmisljanjem i spletkama zelele da dodje na njihovo mesto.

  3. @______Raso brate ja sam ubedjen da ce upisani siptarski kopilan sam da se rokne.

    Pala.vlada,skupstina ne zaseda,znaci sve odluke donosi”PAMPERS-PRKNO RAZVALJENO I USTASKA SPERMUSA”.
    Nen deda”stjepan brnabic”je potpisivao”AUSVAJS”za vreme rata a sada njegova unuka posle 80-ak godina ona potpisuje Srbima…..AUSVAJS U SRCU SRBIJE.
    KAD U SRBIJI POCNU DA.VISE JUGOSLOVENI ZA IZDAJU ONDA CE DA SVANE.
    MISLIM DA JE TAJ DAN.BLIZU.
    ZBOGOM BIO RASO-SRBINE.

  4. ISPUSIO GA KOD PUTINA I ZAPADA DO JAJA PA SAD LIZE GUZICU KINEZIMA.

    EVROPA NEMA ALTERNATIVU….!!!!

    SAMO ATEISTICKO,DRUGOSRBIJANSKI KOPILANI U SRBIJI KOJA IM JE RADNO MESTO A NE OTADZBINA MOGU VISE DA VOLE:
    -PSECE GOVNO SA ZAPADA NEGO”PRAVOSLAVNU TORTU ZA ISTOKA”.!!!!

    JUGOSLOVENI:Uskoro ce svako svoje da”popuca”.Pa nazdravlje vam bilo,ateisticki izdajnici.
    .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *