Руска војска први пут у ЕУ: Чеси у паници од ”љубазних људи” који помажу Италији

4

(Фото: Claudio Furlan/LaPrese via AP)

„Руска војска ће послати своју јединицу у Италију да се бори против вируса корона. То је тако „префињено“ као и метода „љубазних људи“. Tako ће се руска војска наћи први пут на територији Европске уније“, написао је Штетина на свом профилу на Твитеру.

Тако бивши европски посланик Јаромир Штетина коментарише вест да је Русија послала Италији помоћ у борби против коронавируса

Штетина иронично додаје:

„Не искључујем могућност да ће и нама Кремљ опет предложити своју братску помоћ. Имају искуства у томе (реч је о увођењу трупа Варшавског пакта у Чехословачку 1968. године). Ми имамо политичаре који ће ову помоћ са задовољством прихватити, да би показали својим бирачима како ефикасно они бране нашу државу од подмуклог вируса. И опет ће Руси бити са нама.“

Руска војска помаже Италији, то је предивно

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




За разлику од Штетине, независни посланик парламента Јарослав Фолдина не види ништа лоше у руској хуманитарној помоћи.

„То је предивно – мислим на помоћ коју је Русија пружила Италији. Реакције све господе попут Штетине сматрам екстремизмом, који је једноставно „усађен“ у ове људе. Ово је екстремни концепт њихове политике и ставова, који апсолутно нема везе са реалношћу. Генерално, јавност врло позитивно оцењује ове кораке Русије, као и Кине. Сматрам да сличне изјаве у овом тренутку показују Штетину као непоузданог политичара. И сви ти људи који говоре у негативном смеру, иду у супротном правцу од друштва. Друштво данас покушава да нађе решења и солидарност. А када је тако значајна помоћ стигла у Италију из Русије, управо је то решење и показивање солидарности. Уверен сам да свако зло има своје добро, да ће негативне изјаве ових људи показати друштву њихово право лице.

Прочитајте још:  Црни понедељак за црно злато: Највећи пад цена нафте у три деценије

Вратимо се на помоћ Русије Италији. Уверен сам да је ово предивно и конкретно показивање солидарности. Нехотице сам се насмејао када је Европски парламент изјавио да у земљама Европске уније све више и више има људи са депресијом која расте скоковито. И након тога Европски парламент је одлучио да ће 27. мај бити дан оптимизма (засад је то само предлог европских посланика). Ово је веома смешно! Конкретна решења они не предлажу и у том тренутку конкретна је једино помоћ Русије Италији и њеним грађанима”.




Нема ту никакве политике

У Библији је написано: „По њиховим плодовима ћете их препознати. Бере ли се с трња грожђе или с бодљике смокве?“ „Grande Putin, grande Russia!” – написао ми је пријатељ из Италије на Фејсбуку. И не видим у томе никакву политику. Ово је само хумани, рационални, али ни у ком случају идеолошки приступ. Ако већ у томе тражимо политику, онда би то била рационална политика, а јавност воли рационалне ствари”, рекао је Фолдина за Sputnik Česká republika.

По мишљењу посланика, Чешка не би требало да одустаје од руске помоћи ако би се у земљи ситуаија са коронавирусом погоршала.

„Мислим да би био врхунац глупости ако бисмо ту помоћ одбили. Ја бих, наравно, био за то да је прихватимо“, рекао је Фолдина.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Руска војска први пут у ЕУ: Чеси у паници од ”љубазних људи” који помажу Италији

  1. da ali sebi zavrce usi da bi pomagao drugima, leti oko pola sveta da bi stigao do italije, a oni, njih nije briga dali treba nekom ta pomoc, vazno im je da pokazu svoju mrznju prema tom istom medi, pa zar moze neko vise govoriti o njima osim njih samih, na njihovu dusu, bio greh ili istina, oni to najbolje znaju

  2. @____________da delimicno ste u pravu.ZASTO.???
    Dovolja je uspeh sto su se na teritoriji Italije,clanice NATO-a,pojavila vojna vozila I visoki,aktivni oficiri RF.To nisu obicna vozila na njima je najsavremeniji sistem”ОРЛАН”
    za suzbivanje trovanje stanovnistva od atomskog udara.Tih vozila im RF 2 563 komada,
    U sastavu je laboratorija koja je povezana preko saelita sa Moskvom.Uzimanje uzoraka:vode,vazduha,zemlje….ITD,da bi dobila formula za tecnost sa kojom saae prska zaadjeno-otrovano podrucje….ITD.RUSI SU CUVARI SVIH PRAVOSLAVNIH,IZDAJNICKI NASI PACOVI SU JUGOSLOVENI KOIMA SE BLIZI,TRAICNI KRAJ….!!!ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ ОД МАТУШЕ РУСИЕJЕ.

  3. Па нацисто штетина или СРБСКИ РЕЧЕНО штеточино што твоји нацисти из ЕУ недају никоме помоћ. Помоћ ЕУ могу да имају само немачка и француска остали ко шта уграби. Ето штеточино какви су ти твоји нацисти из ЕУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *