Биће укинута дозвола шетања љубимаца између 20 и 21 час

1
животиња

(Фото: Фото: Depositphotos)

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће врло брзо бити укинута одлука о шетању паса на сат времена током забране кретања.

Вучић је рекао да је и пре био против тога да се дозволи људима да шетају кућне љубимце у то време.

“Ја сам се наљутио на одлуку да пустимо људе да шетају псе и та одлука ће у кратком временском периоду бити укинута. То вам гарантујем. Мислите зато што сам зликовац и не волим псе. Моја ћерка има пса”, каже Вучић.

Вучић је поручио власницима паса да их шетају ујутру у 5:15 и поподне у 15х.

“Важнији од свих живота су нам људски животи и ово није ничији хир”, нагласио је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Влада Србије пре само неколико дана усвојила је измену ограничења кретања током полицијског часа, како би грађани могли да прошетају своје кућне љубимце једном током вечери.




Раније је неколико удружења за заштиту права животиња упутило заједнички апел председници Владе Ани Брнабић, којим се тражи да се власницима кућних љубимаца омогући шетња и током полицијског часа. Власници паса су се увођењем полицијског часа нашли у великом проблему због својих љубимаца, јер нису у могућности да их изведу, како би обавили основне физиолошке потребе.

“Апелујемо да размотрите могућност да власницима паса буде дозвољено да прошетају своје љубимце у време полицијског часа, тј. увече. Ради се о краткој шетњи, око 15-ак минута, која за циљ има обављање физиолошких потреба с обзиром да су пси научени да физиолошке потребе не обављају у стану него напољу. Сматрамо да би ова дозвола омогућила смањење стреса код власника, јер је немогуће објаснити псу зашто не може да изађе, а такође би смањила гужву која се непотребно ствара у периоду од 19 до 20 часова када сви крену напоље, с обзиром да се иначе изводе у 22, 23, 24 часа или касније”, наводи се у апелу, који потписују удружења “Нада за животиње – Риска”, “МИА Ар”, “Линк плус” и “Феникс”.

Прочитајте још:  Епископ СПЦ: Хоће да вакцинишу децу мимо воље родитеља, будите опрезни

У апелу је истакнута жеља да се грађанима омогући “да и у овој ситуацији остану одговорни власници”, а да притом “не угрозе ред и дисциплину која нам је свима неопходна у борби с вирусом”.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Биће укинута дозвола шетања љубимаца између 20 и 21 час

  1. NAJBOLJA VARIJANTA NE HRANITI PSE A AKO BAS MORAS ODENITE IM PAMPERSE.
    KAD MOZE POGANI SIPTARSKI KOPILAN DA NOSI PAMPERS I NJEGOVA MAMA-MERKIL STO NEBI MOGLI PSI.

    SVI KUCNI LJUBIMCI IMAJU PRAVO POREKLO-RODOVNIK….A VI KOPILANI SA IZMISLJENIM POREKLOM.???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *