Сладољев: ‘Да није измишљена дијагностика, коронавирус не бисмо ни приметили!’

3
Срећко Сладољев (Фото: Принтскрипт)

Хрватски имунолог и један од најпознатијих звиждача који се борио за опстанак Имунолошког завода, Срећко Сладољев, коментарисао је за Дневно.хр хистерију око епидемије коронавируса назвавши је неозбиљном и великом срамотом целокупног светског здравственог састава.

„У коронавирусу нема ничег новог што човечанство већ није искусило. Реч је о најобичнијем „инфлуенца-лике“ вирусу или вирусу сличном грипи који нас је у задњих 70-ак година погодио више од 200 пута. То доказује и минималан број оболелих који би се, да није медијски сензационално напумпане панике, уклопио у број оболелих од сезонске грипе и не бисмо га ни примијетили“, појашњава Сладољев, додавши да је ријеч о дебаклу Свјетске здравствене организације, који им се није догодио први пут.

„Не бојим се заразе, бојим се полицијског сата, затварања граница, несташица хране у трговинама, блокаде школа и вртића, а сам коронавуирус, који је изузетно заразан, уопште није опасан“, наводи Сладољев, додавши да се овакве заразе догађају сваке године и да се имунолошки здрав сустав ефикасно може од њега обранити захваљујући станичној индивидуалној обрани.Сладољев притом примећује једну чудну нелогичност, а то је чињеница да већ постоји тест на коронавирус, односно да је најприје измишљена дијагностика па онда по њој назван вирус.

„Сценариј је сада знатно, знатно бољи. Kод “свињске грипе” су погрешили када су пребрзо истрчали са вакцином (направили су га пре него је и избила епидемија!), а сада су се истрчали са специфичном дијагностиком за коронавирус“, појашњава Сладољев, додавши да би се, да није дијагностике, радило о атипичној грипи. А овако је, каже, добила име и настала је паника.

Напомиње да је изразити противник вакцина за које, каже, да неће имати учинка ни на коронавирус. Kоначно, подсећа да је у раздобљу у којем је “од короне” умрло тисућу људи, од маларије умрло 50 пута више!

Дневно / Васељенска3 Коментара

  1. Сладољев, Јована, велковски…сви који су конструктивни према олошу који намеће страх и панику….хвала што сте пренели

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.