Шта се дешава ако се затвори цео Београд, које мере ће бити спроведене

1
Београд (Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Рампе на свим излазима из Београда, строга контрола или потпуна забрана кретања између насеља и рад само служби неопходних за функционисање града биле би кључне мере уколико би се, као у појединим градовима у Кини и Италији, донела одлука о затварању престонице.

Стручњаци цивилне заштите и експерти за безбедност рекли су за „Новости“ да у случајевима изолације одређене територије у Србији постоје јасно утврђени протоколи.

Професор цивилне заштите са Факултета безбедности Владимир Јаковљевић објашњава да би у том случају Градски штаб за ванредне ситуације именовао поверенике цивилне заштите за поједине делове града, па чак појединачно и за зграде, како би се бринули о људима који ту живе.„Био би, наравно, појачан и надзор полиције и комуналне полиције, биле би организоване службе доставе, контролни пунктови… Наравно, грађани не би са одушевљењем дочекали овакве мере, али у борби са невидљивим непријатељем мора се размишљати и о најрадикалнијим потезима“, рекао је Јаковљевић.
Радомир Милашиновић, бивши декан Факултета безбедности, каже нам да би у случају затварања једног дела Србије ту морале да се примене строга правила субординације између институција, цивилне одбране и служби безбедности.

„У случају блокаде Београда били би постављени пунктови војске на сваком излазу на ауто-путу, Панчевачком мосту, Смедеревском путу“, рекао је Милашиновић.1 Коментар

  1. _______________poslednji bedem odbrane,poganog radikalskog smrada siptarskog I njegovih sluga-lizaca jugoslovenskih.2020-PAD POSLEDNJEG KOMUNJARSKOG REZIMA NA BALKANU.U KRVI SU DOSLI 45–e,KAKO CE OTICI VREME CE DA POKAZE.

    PRE TOGA DA SE DODELI TRECI ORDEN DIKTATORU-IZDAJNIKU PRODANOM.
    Orden dodeljuje trula evropa pred raspadom.
    Velicinu ordena odredice srpski okupirani narod a na ordenu koji ce da stoji sa ostalim ordenjem I puskom Milana Obenovica,posle upotrebe uredno ociscenom u muzeju“NARODNE SLOBODE“.ZA ZASLUGE:“ALEKSANDRU EURO LEZBO PEDERASU“

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.