Нови рекорд: 3,3 милиона Американаца добило отказ у недељу дана

1

(Фото: Depositphotos, koydesign)

Рекордних 3,3 милиона Американаца пријавило се за накнаду за незапослене прошле недеље, што је без икакве конкуренције највише у америчкој историји.

Досад је рекорд држала недеља из октобра 1982. године кад је 695.000 људи добило отказ у истој недељи. Бројка од 3,3 милиона незапослених један је од бројних показатеља како ће криза с коронавирусом утицати на америчку економију за коју је Kонгрес јуче одобрио помоћ од 2000 милијарди долара.

Пре три недеље само се 200.000 људи пријавило за накнаде за незапослене, што је било најмање у историји. Њујорк тајмс пише да шокантан број отказа не осликава стварну слику удара на америчку економију будући да пуно америчких радника не може аплицирати за накнаду, а реч је о онима који раде на пола радног времена, онима који имају врло ниске плате, самозапосленима и онима који раде на уговор о делу.



Аналитичари очекују да је ово тек почетак и да ће следеће бројке бити још више поражавајуће. Стручњаци сматрају да ће криза с коронавирусом потпуно избрисати господарски раст у задњих десет година и вратити САД на време с краја кризе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Готово све савезне државе увеле су делимичне или потпуне рестрикције на рад, због чега држава губи страшно пуно новца па је амерички председник Доналд Трамп најавио да већ око Ускрса очекује укидање рестрикција и поновно покретање економије, с чиме се не слажу стручњаци.

Трампова администрација је први пут након 50 година спустила број незапослених испод 4,0 посто. До прошле недеље у САД је било нешто мање од шест милиона незапослених, односно 3,5 одсто, тако да је ових 3,3 милиона пораст од готово 50 одсто.

Прочитајте још:  Има ли Запад довољно снаге да се бори са арапским светом?

У Америци је тренутно више од 70.000 заражених коронавирусом, а умрло је више од хиљаду људи.



Индех.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Нови рекорд: 3,3 милиона Американаца добило отказ у недељу дана

  1. PRODAJA ORUZJA JE SKOCILA U POJEDINIM STATOVIMA OD:80-147%%%%%.
    -PRODAJA TUALET PAPIRA I MARIHUANE JE U PORASTU.
    POSLE”KORONE POCECE KOKANJE,DOSLJAKA MADJU SEBE”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *