Ванредно стање: Грађанима казне, полицајци играју турнир

2

У току ванредног стања и обавезе држања социјалне дистанце од две метра, будући полицајци из Центра за обуку у Сремској Kаменици данас су организивали турнир у одбојци.

Поред десетак играча на терену, на турниру се налазило и на десетине гледалаца, редом без заштитних маски и рукавица.

Утакмицу су, како се види на снимку, пратили и локални мештани Сремске Kаменице који су преко ограде навијали.“Живим у близини и из дворишта сам чуо навијање. Спустио сам се до полицијске школе и затекао утакмицу. Схватам да је људима досадно и да покушавају да прекрате време, али не иде ми у главу да кажњаваш грађане који чекају у реду по апотекама и продавницама, а са друге стране дозволиш полицији да крши сва правила на које смо сви други законом обавезани у овом лудилу”, каже Ђорђе П. из Kаменице.

У Центру за обуку јуче није било могуће добити коментар на ову сцену, као и да ли су у њеми учествовали искључиво њихови полазници.

“Цео објекат је ограђен и чуван, а цивилима није дозвољено да улазе унутра и у нормалним условима, а не у ванредном стању, тако да нема дилеме ко су учесници турнира”, каже наш саговорник.

Центар за основну полицијску обуку у Сремској Kаменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији. У њему се обучавају сви који су завршили средњу школу. Обука траје годину дана за које
време полазници и живе у објектима Центра.Нова.рс

2 Коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.