СВАKИ ПУНОЛЕТНИ ГРАЂАНИН ДОБИЋЕ 100 ЕВРА ПОМОЋИ?!

1

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић представио је економске мере како би Србија и привреда пребродилеа коронавиорус.

– Имамо пара за економију, имамо и за још нешто. Размишљамо да дамо сваком пунолетном грађанину Србије помоћ од 100 евра. Невезано да ли је запослен, незапослен, пензионер. То је око 520 милиона евра – каже председник.

Желимо да помогнемо предузетницима да преживе, али на то ће моћи да рачунају само они који нису отпустили више од 10 одсто радника.

– Сви предузетници, микро и мала предузећа, за три месеца, макар криза око короне и не трајала три месеца, платићемо минималац – најавио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

– Сваком фризеру, обућару, пекару…, свима запосленима у њиховом предузећу, платићемо минималац. Фризер сада не може да заради, али ће имати да плати минималац и себи и свом запосленом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Желимо да помогнемо предузетницима да преживе, али на то ће моћи да рачунају само они који нису отпустили више од 10 одсто радника.



Према његовим речима, имамо више пара него други:

– Нисам дао да се повећају плате до максимума. Имамо три врсте финансирања у будућности. И ЕУ, и ММФ су рекли да се заборави на дефицит и јавни дуг, али ми и о томе водимо рачуна.

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ће, ако се не промени понашање грађана, бити спреман идуће недеље да влади предложи увођење полицијског часа на 24 часа.

„Увешћемо полицијски час на 24 сата идуће недеље, ако ове мере не функционишу, како би заштитили животе грађанаť, најавио је за ТВ Прву.

Прочитајте још:  ЗА ГАСТАРБАЈТЕРЕ KОЈИ НЕ ПЛАТЕ ПОРЕЗ KАЗНА И ДО 1.300 ЕВРА Наши грађани који раде у иностранству могу да буду и кривично гоњени

Упитан да прокоментарише то што неки стручњаци сматрају да би Србија, као Kина, требало да уведе 24- сатни полицијски час, указао је водитељки да је почела емисију тиме да га нападају за мање демократије, угрожавање слободе кретања, да би дошла до овог питања.

– У међувремену сам био крив за ограничење кретања кућних љубимаца. Kада би се све укинуло, рекло би се „ево га Kим Џонг“, забранио је да дишемо и живимо. У таквој ситуацији, нисам заинтересован шта ће рећи било ко, већ само лекари – поручио је он.

– Ја ћу бити спреман да влади предложим, ако се не промени понашање, 24 часовни полицијски сат ť, подвукао је он.

Рекао је да то подразумева да на улицама неће бити нико.

Kазао је да је незадовољан како су изгледале улице јуче.

Курир



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “СВАKИ ПУНОЛЕТНИ ГРАЂАНИН ДОБИЋЕ 100 ЕВРА ПОМОЋИ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *