Без преседана: За две недеље у Америци 10 милиона људи остало без посла

2
Бела кућа

(Фото: Пиксибај)

Последње недеље 6,6 милиона Американаца поднело је захтев за добијање накнаде за незапослене, наводи се у извештају Министарства за рад САД. Недељу дана раније без посла је остало још 3,3 милиона људи, чиме је биланс незапослених за 14 дана достигао 10 милиона особа.

„Брзина и распон са којим пада тржиште рада су без преседана. Тако нешто нисмо видели ни за време светске финансијске кризе (2008). Тако нешто није било ни за време Велике депресије (1929-1939). Приметна је потпуна девастација потрошачког сектора“, рекао је економиста Констанс Хантер листу „Волстрит џурнал“.
Хантер прогнозира да број незапослених може достићи и 20 милиона људи.

Последњих месеци, уочи епидемије вируса короне у САД, недељно је подношено мање од 300 хиљада захтева за помоћ незапосленима. Још 14. марта њихов број је износио 282 хиљаде људи. У јеку финансијске кризе 2009. године максимални број захтева није прелазио 665 хиљада.

Према последњим подацима, у САД је број заражених короном прешао 216.000 људи, од чега је 5 хиљада умрло. Укупан број заражених у свету је прешао милион људи.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Без преседана: За две недеље у Америци 10 милиона људи остало без посла

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *