Немци пријављују рођаке који се приближe на мање од два метра

2

Немци који поштују закон врло ревносно помажу полицији да пронађе оне који се не придржавају мера о социјалној дистанци, пријављујући странце, рођаке и комшије ако не држе прописано одстојање.

Полиција у тој земљи добија “дојаве” о непоштовању мера држања одстојања, о такозваним корона-журкама, али и о онима који одлазе у викендице, наводи Ројтерс.

Правила која су уведена у марту о затварању ресторана, пабова, спортских приредби и забрани масовних окупљања задају доста посла немачкој полицији.




“Ми добијамо дојаве о отвореним ресторанима или о окупљању великог броја људи у парковима”, рекла је портпаролка полиције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Минхенска полиција добија око 150 позива дневно у којима грађани пријављују кршење правила о спречавању ширења коронавируса, преноси Шпигел у онлајн издању.

Рафаел Бер, професор криминологије и социологије на Хамбуршкој полицијској академији, наводи да људи који пријављују грађане Берлина који се упуте у викендице донекле “трују цивилизовано понашање”.

“Неким људа недостаје грађанске храбрости да се супротставе другима, али их пријављују полицији”, рекао је Бер, додајући да се полиција сећа како је то функционисало пре 30 година док је постојао озлоглашени Штази.



РТС / РОЈТЕРС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Немци пријављују рођаке који се приближe на мање од два метра

  1. Treba pomici starijim ljudima ai.invaladima mladjim bolesnim i invalidima samo problem je u tome sto je jedan nemacki lekar pre neki dan izjavio da je korona laz danije nikakav virus ljudo ako su bolesni od obicne gripe imaju temperaturu sasvim normalno ali covek je rekao sasvim jasno daceo narod zna da korona virus ne postoji to si samo lazi od frau merkel od makrona od tranpa i naravno od vucica nasega presednika srbije dase narod srpski pozatvara i da on moze uneti u nasu zemlju sto vide emigranat zato sto radi zate drzave vucic je jedan od najvecih izdajnika nase zemlje on bi hteo da srbe istrebi ada postavi islamsku veru zato i djukanovic hoce da preizme srpske manastire kao sto je ostrog i sve druge zato vam kazem srbijo srbi braco nedajte davas vucic vise laze napolje iz nase zemlje i vucic i svi emigranti nekase isele iz srbije samo pazite morate to javiti putinu da putin dodje sa vojskom danam pomogne i u naoruzanju i u svemu kao prvo danam pomogne dase isele iz nase zemlje emigranti aposle dase isele svi albanci sakosova dase oslobode ona deca one zene zarobljeni na kosovu i nasiljudi dase uhvati haradinaj i dase preda srbiji dase uhvati ona zena stoje prodavala organe od nase dece i dase kazni nalicu mesta idase dokaze albancima da nije moguce daoni nanasoj zemlji unasoj maloj srbiji naprave drugu drzavu da to nije moguce mora izbiti rat izmedju nas i albanaca i daih sateramo sve u more ui toje to braco srbi oko za oko zub za zub i nema druge nemoze bilo koja druga sila danas istrebi necemo to dozvoliti srbi su oduvek bili posten narod nikada nismo nikoga napali zato ssnasom bracom rusima u dogovoru i dase jednom isteraju svi neprijatelji iz nase zemlje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *