Бил Гејтс предлаже како против коронавируса: Затворити све и свуда

3

Бил Гејтс (Фото EPA-EFE/OLIVIER CHASSIGNOLE)

Затварање свега и свуда, док бројке не покажу да се стање поправило, први је од три корака које предлаже амерички милијардер Бил Гејтс у борби са ковидом 19.

Гејтс упозорава да су Сједињене Америчке Државе пропустиле прилику да иду корак испред коронавируса, али, у ауторском тексту за Вашингтон пост, каже да још није касно да се донесу важне одлуке од којих ће зависити не само опоравак економије, већ и чињеница колико ће још Американаца морати да сахрани своје ближње.

Из разговора са бројним стручњацима и лидерима у Вашингтону и широм САД, закључио је, каже амерички милијардер, да је потребно предузети три корака.



Према његовим речима, потребан је доследан национални приступ гашењу проблема, потом повећање обима тестирања и као треће јединствена база података заснована на науци из које ће се радити на развоју вакцине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Упркос позивима стручњака и званичника у неким државама, плаже су и даље отворене; у другима су ресторани и даље препуни. Неки могу слободно да путују, где и како хоће, управо као и вирус”, наводи Гејтс и додаје да је све то рецепт за катастрофу, пренео је Танјуг.

Суоснивач Мајкрософта додаје да је зато важно поштовати наредбе – затварање свега и свуда, док бројке не покажу да се стање поправило, што би, како сматра, могло потрајати 10 недеља или више. Према његовим речима, људима мора бити јасно ко и када ради, јер ће свака конфузија продужити економски бол, повећати изгледе да се вирус врати и изазове више смрти.



Други корак, како додаје, односи се на то да савезна влада мора да појача тестирање, Потребно је, наводи далеко више тестова, резултати морају бити обједињени, као и база потенцијалних волонтера за клиничка испитивања.

Прочитајте још:  ЕУ: Инфлација руши куповну моћ, храна најскупља на северу Европе, најјефтинија на југу

Каже да има напретка у методама тестирања, попут бриса за самотестирање који је развила Мрежа за процену коронавируса у Сијетлу, а који омогућава пацијентима и да избегну опасност да им здравствени радник пренесе инфекцију.

„Да бисмо болест привели крају, потребна ће нам бити сигурна и ефикасна вакцина. Ако радимо све како треба, могли бисмо је имати за мање од 18 месеци”, наводи амерички бизнисмен и каже да је производња вакцине само пола битке. Да бисмо заштитили Американце и људе широм света, мораћемо да произведемо милијарде доза.

Гејтс подсећа да је 2015. године позвао светске лидере да се припреме за пандемију на исти начин на који се припремају за рат – покретањем симулација како би се пронашле пукотине у систему. „Као што смо видели ове године, пред нама је дуг пут. Али и даље верујем да ако сада донесемо исправне одлуке, информисане науком, подацима и искуством медицинских стручњака, можемо спасити животе и вратити земљу тамо где је била”, наводи Гејтс.



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Бил Гејтс предлаже како против коронавируса: Затворити све и свуда

  1. Постоји једноставније решење да се 100% искорени епидемија,
    бар што се тиче пензионера, старијих од 65 година.

    Упутство:
    1. Ставите фластер на уста!
    Престаните да једете и пијете воду и тако спречите улазак вируса
    у тело преко пробавних органа!
    2. Запушите нос /воском фластером…/!
    Престаните да дишете и тако спречите улазак вируса у тело преко
    дисајних органа!
    3. Жмурите, затворите очи маском или фластером!
    Тако спречавате вирус да вас зарази/инфицира преко очног органа!
    4. Ради сваке сигурности, можете запушити воском и уши, а, у
    крајњем случају, /Јер: што је сигурно – сигирно је!/ можете и
    преостала два антомска отвора на телу, у висини бедара!
    Сада сте потпуно сигурни да вас ниједан вирус не може заразити!

  2. Najbolje je Bila Gejtsa i njegove misljenike izolovati i staviti u ludnicu na duzi rok. Potom njega, njegovu suprugu i njihovu decu vakcinisati vakcinom za rak grlica materice, kojom su on i generalni sekretar OUN, Guteres vakcinisali decake i devojcice u Indiji na teret Gejtsove fondacije. Sada, kad se pojavio corona virus, Gejtsa i Guteresa i njihove porodice treba vakcinisati i vakcinama protiv corone. Tako bi se zauvek resili tih smradova iz ovozemaljskog zivota. Svet bi bio mnogo bolji bez njih!

  3. Лицемерно је када о бризи за животе говори онај ко се јавно залаже за смањење популација на Земљи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *