ЗАБРАНА KРЕТАЊА ОД СУБОТЕ У 13 САТИ ДО ПОНЕДЕЉКА У 5 САТИ

2

Александар Вучић

Председник Србије Александар Виучић и председница Владе Ана Брнабић одржали су седницу кризног штаба за сузбијање заразне болести ЦОВИД-19 и Kризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица заразне болести ЦОВИД-19 по привреду.

Наредних 72 сата очекујемо повећан број заражених и смртних случајева.

“Ово није предвиђање, ово је нешто што је логично очекивати”, рекао је Вучић и додао да се у овом тренутку на респираторима налази 81 лице.

Вучић је казао да већи број позитивних долази из Београда, Ћуприје, Чачка и Ваљева.

“Некако Ниш после много тешких случајева и посебно после целе приче о Лугану, некако нам се чини, иако не искључујем и даље могућност додатне заразе, је успео да се заустави”, казао је он. Вучић је рекао да је додатна опрема послата у Ваљево и Ћуприју.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Одлучили смо да део мера пооштримо а део да олакшамо

Део мера ћемо да пооштримо, део да олакшамо, јер мислимо да смо добар посао урадили од 13. марта, али смо далеко од успеха. Ми мислимо да смо били близу апсолутне катастрофе”, рекао је Вучић.

Рекао је да имамо 23.000 заражених од оних који су дошли у Србију, али је казао да ти људи нису криви што су заражени.

“Прва је да уведемо зарану кретања у суботу 13х до понедељка 5х ујутру”, рекао је он и додао да та забрана не важи за пензионере који могу ујутру у недељу од 4х да оду у продавницу.

Нова мера која важи од вечерас је да не сме више од двоје људи да се окупи на једном месту.

Прочитајте још:  Зашто се чека на операције: Премало лекара и медицинских сестара

Трећа мера, која важи од суботе вече је да од 23 до 00 у распону од 200м од места пребивалишта биће дозвољена шетња кућних љубимаца.

Kазао је да су наше болнице добро опремљене.

У Србији су још 3 особе преминуле услед вируса корона, укупно 31 особа. У Србији су још три особе преминуле услед Цовида 19, саопштила је заменица директора Инситута “Батут” Дарија Kисић Тепавчевић. Укупан број преминулих од вируса корона у Србији је 31.

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је раније данас да ће на данашњој заједничкој седници два кризна штаба бити размотрено да ли је потребно предузимати даље мере у борби против корона вируса.

Упитана да ли постоје неке мере које се могу предузети до увођења 24-очасовног полицијског часа, Брнабић је одговорила потврдно и додала да ће оне бити данас размотрене. Грађани ће, према њеним речима, бити информисани да би знали да се организују и зато нема потребе за паником.

“Постоје још неке мере. Мере о којима смо причали – да ли је то затварање жаришта да се вирус не би проширио у неким градовима где немамо и даље ниједног зараженог. Постоје још неке мере до потпуне забране кретања осим до продавнице и апотека викендима, када видимо да је нагора ситуација у дисциплини. Постоје још мере пре увођења 24-очасовног полицијског часа, а неке ћемо размотрити данас”, рекла је она.

Kурир.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ЗАБРАНА KРЕТАЊА ОД СУБОТЕ У 13 САТИ ДО ПОНЕДЕЉКА У 5 САТИ

  1. Sta ce vucic zato vreme dauradi u subotu od 13 casova do ponedelka u 5 ujutro koliko ce migranata uci nasrpsku teritoriju dali je on nekoga pitao dali se mi slazemo daon uzima toliko migranata 150 hiljada migranata u srbiju kako moze jedan presednik sam doneti tu odluku i to danam migranti ulaze uto vreme kada je korona virus kod nas dali je on jednostavno domaci izdajnik ili jednostavnoga srbija ne interesuje njega onteresuje samo da se nakupi para ito sto pre koliko miliona eura je dobio od austrije i koliko miliona je dobio od nemacke od francuske samo da ne pusti ni jednog jedinog emigranta u evropu zato on mora odgovarati pred vrhovnim sudom jer mi srbi necemo emigrante u nasoj zemlji i necemo muslimansku veru dostanamje albanaca siti smo od njih akamoli od drugich emigranata koliko nas ima imanas ako.mu to nije dosta neka se seli sam zate zemlje azijske i muslimanske zemlje nama takav presednik nije potreban on mora podhitno dase skine savlasti narode srbije braco moja srbi

  2. ZVALAVI KOPILAN SE HVATA ZA SLAMKU SPASA KOJE NEMAAAA.!!!!
    Ponovo lize Putinu guzicu, ostao je sam sa” MALOBROJNIM SNS-JUGOSLOVENIMA KOJI POLAKO GLEDAJU DA ZBRISU OD LUDACKOG BOLESNIKA-DIKTATORA…!!!

    2020-a,GODINA SUROVE ISTINE.
    ZA MNOGE POSLEDNJA…….!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *