Курти: Тачи хоће сукоб на северу ради поделе Косова

1

Аљбин Курти (Фото: AFP 2019 / ARMEND NIMANI)

Аљбин Курти изјавио је да “на Косову постоје политичари који желе сукоб на северу како би вратили идеју територијалне размене са Србијом”.

У видео-изјави објављеној на Фејсбуку, Курти је рекао да изјаве ратног злочинца Хашима Тачија да шиптарска окупациона влада треба да интервенише на северу окупираних територија због проглашења карантина у северној Косовској Митровици И Звечану, градјани треба да узму са резервом.

Рекавши да је Министарство здравља одобрило карантин у Северној Митровици и Звечану, Курти је додао да “то нису желели да раде лупајући у бубањ, како не би здравствену кризу продубили другом”.




“Постоје политичари и високи званичници у Београду који желе сукоб на Косову, посебно на северу од Ибра. Међутим, у Приштини постоје политичари и високи званичници који желе сукоб на Косову, посебно на северу. Они желе да изазову напетост јер желе инциденте. Њихов територијални пројекат размене, уколико се спроведе, изазвао би нове сукобе и крвопролиће. Тај пројекат није успео. Сада желе да се сукоби и крвопролића на терену врате на територијалну размену, на поделу Косова. Исто важи за намеру да се по сваку цену прогласи ванредно стање”, рекао је Курти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је Тачија назвао “лисицом која је, када јој је изгорео реп, рекла да гори цео свет”.

“Изјаве председника који се понаша као један од опозиционих лидера узимајте са задршком и смирено. Знате мудру изреку нашег народа да када лисици реп гори, она говори да гори читав свет. Лисица маше изгорелим репом да би спалила целу нашу земљу. Али не, то нећемо дозволити “, подвукао је Курти.

Прочитајте још:  Енгел: Србија не може у ЕУ док не призна Косово



РТС / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Курти: Тачи хоће сукоб на северу ради поделе Косова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *