Ово је куга глобализације, затварају се границе – следи отимање! Немачки политичар о новој пошасти

Вили Вимер

Вирус корона може да се назове кугом глобализације, затварају се државе границе, а већ сутра неки неће презати од напада и отимања, рекао је угледни немачки политичар Вили Вимер.

Вимер, некадашњи посланик Демохришћанске странке Немачке (ЦДУ), каже да оно што државе сада чине у настојању да се одбране од Ковида 19 јесте управо поништавање тековина глобализације, преносе Новости.

Херметичко затварање државних граница, слање авиона и осталих транспортних средстава по своје сународнике расуте широм света, али и оклевање да се другим државама па и суседима пружи помоћ, веран је одраз отклона од глобализације, чији смо ових недеља сведоци.

„Да би пошаст савременог доба, вирус корона, задржале пред својим вратима у што је могуће већој мери, владе прописују блокаде државних међа. Очигледно, сусрећемо се са општим, планетарним ратом и тиме следећом етапом ескалације међународних односа“, каже Вимер.

Најразвијеније земље Г20 расправљале су, током глобалне видео-конференције, о црном сценарију краха светске економије, подсећа Вимер.Упозорено је да свака земља треба сопствене снаге да усмери између осталог и на пружање пријатељске руке другима.

„Модус узајамне помоћи пао је на испиту и велико је питање да ли ће икакве прозивке да га поновно васпоставе“, није оптимиста Вимер.
Војни транспортери и авиони бомбардери стављају се у службу превожења оболелих и још здравих сународника. Мало ко „пали“ моторе да упути помоћ другима. Изузетак као што су Кина и Русија, која је прва послала авион у измучену Италију, само потврђују правило.

„И као да већина земаља сматра да, пошто су овогодишње Олимпијске игре у Јапану одложене, и олимпијски дух заједништва треба одложити у фиоку. Мало је држава које, попут Ирана, у временима кад се својеврсна куга надвија над домаће становништво, не заборавља на човечанство и човекољубље“, каже Вимер.

Немачки политичар додаје да „управо они који су до јуче, то јест до појаве короне, заговарали тесне међусобне односе и сарадњу, сада пропагирају политику крајњих граница“,

„Већ сутра можда неће презати од напада и отимања, све да би се повећале шансе сопственог становништва у борби против вируса корона“, закључује Вили Вимер.1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.