Ко се не придржава мера ДОБИЈА ОТКАЗ: Кинеска компанија ЗиЈин увела строга правила да спречи ширење короне међу радницима

0

Менаџмент кинеске компаније ЗиЈин, стратешки партнер РТБ Бор, је донео наредбу о отпуштању сваког радника из борске компаније за кога се утврди да је заражен корона вирусом, ексклузивно сазнају “Новости”.

Према сазнањима нашег листа менаџмент кинеске комапније је на свим видним местима у предузећу који броји 5.000 радника истакао обовештетње о коме ће сваки запослен који буде имао контакт са зараженим особама, али и онима који немају маску или оде да купи доручак добија отказ.

Ово су спорне наредбе:

* Сви запослени током рада морају да носе заштитне маске за лице, уколико неко прекриши ову наредбу, биће строго кажњен, чак и раскидом Уговора о раду.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

* Запосленима је заврањено да излаз ради куповине доручка у време паузе, доручак донесите од куће.

* Запослени или чланови њихових породица који су приметили симптоме,или су били у контакту са лицем који је стигло из иностранства, или су били у контакту са лицем код кога је потврђено присуство вируса, самоиницијативно да се изолујеи да о отме обавести Компанију. У суротном ако се открије истина, са запосленим, затим руководиоцем смене и руководиоцем радне јединице биће раскинут Уговор о раду.

* Са запосленима који, због кршења меракоје су донете од стране Владе и Компаније, буду заражени корона вирусом, Компанија ће раскинути Уговор о раду.

“Новости” вам ексклузивно стављају на увид обавештење које је истакнуто на свим огласним таблама РТБ-а а који је потписао генерални директор КСиминг Јиан.

Кинеска компанија ЗиЈин је 63 одсто власништва РТБ Бор купио 18. децембра 2018. за 350 милиона долара, а надају се да ће само ове године остварити профит већи од 100 милиона америчких новчаница.

Прочитајте још:  Примитивизам на отварању Евровизије: Представница Албаније показала двоглавог орла



В. Ђорђевић / Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *