Од сутра полицијски час од 60 сати, могуће и радикалније мере?

3

Полицијски час биће продужен и трајаће од петка од 17 сати до понедељка у пет ујутру, што је у континуитету 60 сати – најновија је мера коју је припремила Влада Србије како би се сузбило ширење епидемије вирусом корона.

Иако је било речи да би полицијски час могао да буде уведен за Београд и Ниш као највећа жаришта, он ће важиту за целу земљу.

Када је реч о пензионерима, који су прошлог викенда могли да иду у продавницу у суботу у јутарњим терминима, он је у сусрет предстојећем викенду промењен. По најновијој одлуци, они ће набавку моћи да обаве дан раније, у петак, у периоду од 4.00 до 7.00 ујутру.

Мера потпуне забране кретања за викенд неће важити за пољопривреднике који ће моћи да обављају радове на својим имањима. Односно, од среде после подне, дозволе за кретање у време полицијског часа могу да се добију електронски, и за њих могу да аплицирају привредници, пољопривредници и грађани који брину о другима.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Грађани ће своје кућне љубимце моћи да изведу сваког дана од 23.00 до 1.00 после поноћи, а суботом и недељом од осам до 10 часова ујутру.

Нове мере доносе се како се приближава “пик” епидемије, који стручњаци предвиђају уочи Ускрса, који ове године пада 19. априла. Да ли ће уочи овог празника додатно бити пооштрене мере, кризни штабови процењиваће наредних дана.

Председник Србије Александар Вучић рекао је у уторак увече да се разматра увођење још оштријих мера, од којих је издвојио предлог да се у Београду и Нишу уведе полицијски час од понедељка до петка.

Прочитајте још:  Путинов поклон Вучићу у сред афере "Крушик" има дубље значење!

– Прошла субота пре подне нас је скупо коштала, људи су се скупљали на Фрушкој гори и свим излетиштима, групе од по 40 људи – навео је Вучић.



Напоменуо је и да се процене сваког наредног корака раде на дневном нивоу и да их на првом месту предлажу лекари и струка:

– Мене узнемири сваке ноћи када добијем извештаје колико нам људи умре и сваког дана сам узнемирен када видим колико заражених имамо. Када причамо о узнемиравању, то је оно што ме чини узнемиреним. Мере доносимо да бисмо сачували животе, ако то узнемирава некога, жао ми је због тога, али ће живот сваког човека имати приоритет.

Премијерка Ана Брнабић поновила је да је кључна гвоздена дисциплина и поштовање свих мера Владе, уз све оно што свако од нас појединачно може да уради – да буде у изолацији и контакте сведе на минимум, како не бисмо само сузбили, већ и у потпуности победили вирус.

– Ми можемо да га сузбијемо, али само појединачно грађани могу да га убију – рекла је Брнабићева.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Од сутра полицијски час од 60 сати, могуће и радикалније мере?

  1. Evropska solidarnost ne postoji….to je bajka.
    Jedino ko nam moze pomoci to je Kina.
    OSTALIMA, XVALA NI NA CEMU.!!!
    HAHAHAHAHAHAHA….EZ nema slternativu.

    Dodje i zvaljo na red da popusi:
    RUSKOM MEDI CUPAVAC…!!!

  2. Намерно је уведено од петка па до понедељка,а следеће седмице ће од среде,четвртка да не би могли да прославимо Васкрс.Тако је то кад је премијер настран а епидемиолог јеврејин и они одређују шта ће да се ради!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *