Др Предраг Кон ванредно унапређен

2

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Резервни мајор др Предраг Андрије Кон ванредно је унапређен у чин санитетског потпуковника због доприноса Србији у борби против коронавируса.

Др Кон је унапређен на основу наређења председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића министру одбране Александру Вулину, а на основу члана 62 Закона о Војсци Србије, саопштило је Министарство одбране.

Унапређен је због уложених напора и доприноса борби Србије и њених грађана против ковида 19.

Др Кон је завршио Медицински факултет у Београду 1981. године, а епидемиологију специјализирао 1991. на ВМА.

Био је референт санитета за превентивну медицинску заштиту на подручју Крајине и западног Срема 1991–1992, начелник одељења за медицинску информатику у 1. армији до 1995.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Начелник јединице за имунизацију Градског завода за јавно здравље Београд од 2001. до 2014.

Члан Комисије за заштиту становништва од заразних болести био је у два мандата од 2002. до 2010. године.

У време епидемије САРС-а (2003), постављен је за шефа тима епидемиолога у склопу исте радне групе.

Носилац је Медаље за војне заслуге и Повеље Српског лекарског друштва.



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Др Предраг Кон ванредно унапређен

  1. on moze dobiti neku rezimsku nagradu za najboljeg poslusnika mmf-a i wto-a. a da mu nabijate penziju i vojni cin pa da odlucuje u vojsci u presudnim casovima jer ima neke kobajagi zasluge za narod- to zaboravite.

    ako je toliki baja zasto, znajuci svoju nistavnu ulogu nije odbio nagradu sa zahvalnoscu? na skromnost bi dobio 5 credit points.

    sta je sa direktorom “dedinja”? zasto se ta gromada gosn kon nije pobunio protiv postavljanja istog, a? nece maca da muti vodu? ovako prijatnije. gde se on odlucio protiv kolektivnog ludila?

    i ovaj eminentni strucnjak, sa lovorikama poklonjenim za za materice, oce, detinjce, rodjendan i novu godinu – ce da odlucuje o obaveznoj vakcinaciji?

    raduje me sto nisam sam. jednoga dana svi ce te vi u “javnom glasniku” osvanuti, skraceni ko za penziju, ko za odlikovanje ko za oboje. a neko ce stosta i vratiti.

    nek sud ipak bude strucan i posten i povrh svega samostalan i nepristrasan. nema mesta mrznji. ali moracete da potanko objasnite puno nejasnoca. ove splacine sto polivate na tv, nisu najjasnije.

    na Cveti 2020

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *