Вучић прича о смањењу плата и пензија

1

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Алексадндар Вучић данас је поновио да неће бити смањења плата у јавном сектору, као ни пензија, чак ни ако се деси најгора опција – да из ове ситуације, која је изазвана епидемијом вируса корона, изађемо тек крајем маја.
– Уколико ми до краја маја изађемо, а то је најгора опција, из целе ове ситуације, да се отворимо у јуну, а верујем да ће бити и раније, и у тој опцији, тврдим – успећемо – рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је пренео да је тешка економска ситуација, јер су приходи умањени, а расходи драматично увећани, пре свега због великог улагања у заштитну и здравствену опрему, будући да тестови коштају око 20 до 30 милиона евра, док су цене респиратора “отишле у небеса”.

– Врло сам опрезан човек, али нећемо да смањујемо плате у јавном сектору ни пензије. А, гледаћемо и да приватном сектору много помогнемо кроз све мере. Уколико будемо имали добре приходе или боље од очекиваних, а очекивања смо смањили, можемо да помогнемо и приватницима више – рекао је Вучић.



Танјуг, Вести онлине

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић прича о смањењу плата и пензија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *