Kако је Влада Србије нашла вишак од 15 милиона евра

1

Председница Владе Србије Ана Брнабић, у пратњи министра војног Александра Вулина, на аеродрому у Батајници свечано је дочекала помоћ из Руске Федерације. Руски пријатељи почашћени су погачом и сољу, на традиционалан српски начин, што је довело до саблажњивих слика за пучанство, јер су током конзумације прекршени сви могући протоколи и мере за заштиту од заразе. Након тог чина високог ризика, премијерка је одржала пригодан говор у којем се захвалила руским пријатељима, али није одолела ниским побудама па је искористила прилику да се обруши на измишљене непријатеље.

“Немојте да будете толико лицемерни да цео дан шетате, а онда у 20 часова изађете на терасу и аплаудирате лекарима. Хајде да више немамо то да у Србији будемо кул. Kул је да по дану излазите, а онда је кул увече аплаудирати. Најгору ствар ћете урадити тим лекарима којима тапшете. Ти лекари ће због вас радити уместо 12, 14 или 16 сати. Немојте им то радити”, одржала је премијерка вакелу непослушним грађанима који се одају хипокризији.

Такво нас време задесило: лицемери држе филипике против лицемерја, фабрике за производњу дезинформација наричу због лажних вести, духовни потомци Kајафе и Понтија Пилата проповедају Христа, а крадљивци доктората чувају државну касу. Поред ових пошасти које смо сами изабрали, нама природне катастрофе уопште нису потребне – на својој пропасти радимо сасвим задовољавајуће и сами, без ичије помоћи.

Телепатске моћи Ане Брнабић
Не знам којим је то научно-истраживачким методама премијерка доконала да су грађани који свако вече аплаудирају пожртвованом медицинском особљу исти они који су читав дан провели шалабазајући наоколо. Питање је да ли би чак и братске кинеске власти са тоталном контролом и надзором грађана у оквиру система друштвеног кредита биле у стању да изгреднике лоцирају овако прецизно, а камоли премијерка званично демократске државе која, колико ми је познато, још увек није увела овакав систем. Биће да је Брнабић до својих сазнања дошла користећи се својим натприродним телепатским моћима. Мада постоји још једна могућност – премијерка једноставно лаже, пребацујући одговорност са себе на унутрашњег непријатеља. Нема ефикаснијег средства за борбу против лицемерја од неистине.

Прочитајте још:  Јевтић признао на саслушању: Паре сам давао Зорани Михајловић и њеном мужу на руке

Из овог премијеркиног наступа, као и из многих других последњих недеља, дало би се закључити да су њој и Влади Србије лекари и здравство на првом месту. Међутим, као и све друге премијеркине изјаве, ни ове изненадне изливе уважавања медицинског особља не можемо узети здраво за готово. Функционери из нашег државног врха су лингвистичко сазнање о арбитрарности језика схватили некако одвећ буквално, па између њихових речи и реалности обично зјапи понор чије дубине не би успела да истражи ни најсрчанија спелеолошка експедиција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Здравство, последња рупа на свирали
Прошлогодишњи буџет јасно говори шта су приоритети Владе Србије: за здравство је издвојено 18,3 милијарде динара, а за војску преко 95 милијарди – само пет пута више. Средином 2018. године просечна плата у полицији била је 73.000 динара, у војсци 62.000, а у здравству – 55.000 динара. Дакле, плата у полицији је у просеку била већа од плате медицинских радника преко 30 процената. У међувремену је дошло до пропорционалних повећања, али војска и полиција и даље зарађују више од медицинског особља.

За српске власти безбедносне структуре су кудикамо важније од здравства и образовања, као што и приличи држави која тежи ауторитарности. Напредњачке власти много више цене грађанина с пушком него грађанина са стетоскопом, што је сасвим разумљиво ако имамо у виду ратнохушкачку прошлост председника Србије Александра Вучића, министра одбране Александра Вулина, министра спољних послова Ивице Дачића и многих других реликата из мрачних деведесетих. Између милитаризованог друштва и друштва сачињеног од образованих грађана са добром здравственом бригом, наши властодршци ће увек изабрати ово прво, просто им је такав ментални склоп.

Прочитајте још:  Зуроф:Почасти Џаферу Деви вређају сећање на његове бројне жртве

*Ово је одломак из ауторског текста Томислава Марковића написаног за Ал Јазеера Балканс, цео текст можете прочитати на порталу балканс.аљазеера.нет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Kако је Влада Србије нашла вишак од 15 милиона евра

  1. USTASKA SPERMUSA SE ZAHVALILA RUSKIM PRIJATELJIMA….ZASTAAAA.???
    ZATO SU SU NJENI DEDOVI OSTAVILI POGANE PSECE KOSTI POD STLJINGRADOM.???

    A GDE JE ZVALAVI.SIPTAR NE POMINJE RUSE…HAHAHAHA…!!!
    CE OGARAVI TANCARU M.Obrenovica….hahahaha.!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *