Патријарх у разговору са Вучићем: СПЦ ће поштовати мере Владе

1

Патријарх Иринеј (Фото: ЕПА)

Председник Србије Александар Вучић је, након телефонског разговора са патријархом Иринејем, истакао је да разуме потребу народа и цркве за прославу највећег хришћанског празника Христовог васкрсења, али да због тренутне епидемиолошке ситуације у Србији, слушајући мере и упутства струке, није у могућности да укине забрану кретања.

Kако се наводи у заједничком заопштењу, Вучић је, навео да разуме потребу народа и цркве за прославу највећег хришћанског празника Христовог васкрсења, за коју је Свети Цинод брижно и очински се старајући за своје вернике замолио државни врх. али да ипак због тренутне епидемиолошке ситуације у Србији, слушајући мере и упутства која налаже струка, нисмо у могућности да укинемо забрану кретања током трајања полицијског часа.

„Његова светост патријарх Иринеј је приметио да су након саопштења Светог Синода многи, а неки чак и званични представници, давали непримерене изјаве стварајући необјективну медијску слику, која би могла да штети угледу српске цркве, као и српске државе, нетачно интерпретирајући намеру и цркве и државе. СПЦ је до сада поштовала и поштује прописане мере и препоруке Владе Србије, а држава се старала да не доноси наредбе, већ најдобронамерније препоруке за добробит верника свих традиционалних цркава и верских заједница у Србији“, наведено је у саопштењу.

Председник Вучић је, како се додаје, изразио уверење да ће СПЦ тако поступати и убудуће, и на тај начин наставити да учествује у борби против ове светске пошасти. Председник је искористио прилику да се захвали српској цркви на показаном високом степену друштвене одговорности и указаној помоћи,уз уверење да ћемо јединствени изаћи из ове борбе као победници.

Прочитајте још:  Вучић није рекао да неће признати Косово, већ да то неће урадити тако лако!

„Надајући се разумевању СПЦ и верујућег народа председник Вучић је Његовој Светости и верном народу честитао наступајући празник над празницима древним православним поздравом – Христос васкрсе“, поручено је у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Патријарх у разговору са Вучићем: СПЦ ће поштовати мере Владе

  1. ————————————–‘———-ВАШЕ ЦРНЕ ПРОШЛОСТИ…..ГРЕШНЕ ПРОДАНЕ САДАШНЬОСТИ И НИКАКВЕ БУДУЧНОСТИ,
    УПРАВУ СТЕ.ТРЕБА ПОДРЖАТИ БОРБУ ШИПТАРСКОГ ЛАВА У БОРБИ ЗА КРАJ СРБИJE.

    PRIPREMITE MU JOS JEDAN ORDEN.
    A VI STE ZASLUZILI ORDEN SRAMA I IZDAJE SPC….@!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *