Силеџије из “Левијатана” напале хромску децу и отеле им пса

0

Након што су припадници покрета “Левијатан” објавили “херојски снимак” у ком спасавају стафордског теријера из канџи власника злостављача који га припремају за крволочне борбе, на друштвеним мрежама огласила се група грађана која тврди да је у питању ноторна лаж и да је 20 припадника ове организације, “извршило расистички напад” на ромску породицу Гарип са Дорћола, и да су, уз најгоре увреде и претње отмицом и смрћу, украли једног пса из дворишта.

Узнемирујући апел о овом догађају поделио је на свом Фејсбуку Београђанин Филип Отовић Вишњић, који тврди да су припадници покрета Левијатан упали на посед његових малолетних комшија, ромске породице Гарип, и отели им пса расе “стафорд”, оптужујући их да га припремају за крволочне борбе паса.

Репортери портала Нова рс. упутили су се јуче у Дунавску улицу на Дорћолу, како би проверили шта се тачно догодило.

До породице Гарип су нас одвели Бојан Савић из Грађанске патроле, редитељ Kоста Ристић, као и њихов комшија и аутор апела на Фејсбуку Филип Отовић Вишњић. Да би свима било јасније зашто је њих тројицу посебно узнемирио и погодио овај догађај, а потом и натерао да алармирају јавност, најпре бисмо морали да кажемо нешто више о ромској породици Гарип.

У питању су тројица малолетних дечака и једна девојчица, који у тешким условима одрастају без мајке и поред болесног и непокретног оца. Ако се љубитељима филма већ ова информација учинила познатом, то није случајно, јер се ради о оној истој деци Kристијану, Едију, Емрану и Сунит, актерима филма “Бандити у потрази за мамом”, који је режирао управо Kоста Ристић. Млади редитељ је на прошлогодишњем Фесту добио награду за овај филм, а уручио му је лично прослављени редитељ Горан Паскаљевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Весна Веизовић : Циганистан

Њих тројица су нас довели до дворишта у Дунавској улици, тик поред пруге. Дочекао нас је лавеж паса, а потом се неколико рашчупаних глава промолило из трошне картонске страћаре. Са великом осмесима на лицу, али и видљивом тугом у очима, истрчали су напоље, готово боси. Око њих су се скупили пси, мешанци који, по свему судећи, нису занимали “спасиоце” из покрета Левијатан.

“Волимо животиње, цео живот их гајимо и хранимо! Нисмо очекивали да овако нешто може да се деси. Само су нам упали у двориште. Псовали су и претили да ће да одведу и једног од нас. Псовали су нам мајку циганску и тражили да им доведемо стафорда кога су потом одвели.”, рекли су дечаци из породице Гарип.

Овој породици годинама уназад помажу многи Дорћолци којима је позната њихова потресна породична прича. Kако тврде наши саговорници који су нас одвели до њих, они су велики љубитељи животиња, а у свом скромном домаћинству очували су на десетине паса и мачака, са којима су делили све што су и они имали.

“Левијатан је упао на посед ове породице који су добили од општине на коришћење и под лажним оптужбама да се баве припремама паса за борбе, одузео им пса расе стафорд. Припадници покрета су прекршили више чланова закона међу којима су: кршење правила о ванредној ситуацији – да не сме бити групе са више од двоје људи, (а њих је било 20), упад на туђи посед, упад у стамбени објекат, насилничко понашање, покушај протиправног лишавања слободе малолетног лица, изнуду и разбојништво”, каже Савић.

Прилог о овом догађају он је објавио на свом Јутјуб каналу. Убрзо је почео да добија претеће поруке да се припадници покрета Левијатан распитују о њему.

Прочитајте још:  ВУЧИЋЕВ ХАРАЧ: Порези на шупе, бунаре и гараже ће се плаћати 5 година уназад!

“Добио сам информацију да се на мене спрема напад, као и да се ти из Левијатана распитују за све људе који су коментарисали мој прилог. Случај ћу одмах пријавити полицији, а истовремено ћу поднети кривичну пријаву због крађе пса” каже наш саговорник и додаје:

“По свим наведеним тачкама ће бити поднета кривична пријава. Циљ свега је да се поврати нарушени углед малолетника и да им се што пре врати противзаконито одузет пас.”

“Њима је кућа илегално срушена, малтретирају их даље. Цео крај се дружио са њима, сви су се дружили, они су вољени клинци. Оно што мене највише повређује… Звао сам председника општине, јер они имају болесног оца, сада су скроз изоловани, да видим како можемо да им помогнемо, а на све то су дошли из Левијатана и отели им пса! Они су дивна деца, ја сам сведок њиховог одрастања, они су нам свима инспирација, јер се боре, они су мали генијалци. Њихова борба је легендарна”, каже Kоста Ристић.

Kако кажу наши саговорници, деца Гарип и њихов отац су живели у оближњој Улици браће Барух. Таман када су иоле средили кућу, убацили фрижидер, паркет, дошао је инвеститор, срушио им кућу, подигао ту хостел, а њих преселио поред пруге.

“Страшно је то што су им урадили. Све то је велика неправда, а сада им и животиње одузимају. Толико тога бих хтео да кажем, али не знам више одакле да кренем… Они не могу да иду у школу, дајте само да изгурају основну школу, само осам разреда да пређу. Њихов отац се залаже за то да заврше школу, али шта он човек може, инвалид, сам се брине о њима. Ми нисмо снимали филм о њима из хуманитарних разлога, већ зато што су они мали генијалци.”

Прочитајте још:  Америка од пуританизма до полних односа са животињама

“Ја сам још увек био студент, годинама сам био са њима, а онда сам снимио дугометражни филм. Нас петоро смо то сами урадили, годинама смо радили. Они су слушали текст, били на снимању, они су генијалци, а онда су ови дошли да им отму пса!

“Па они су те животиње носили са собом на снимања, колико их воле. А онда су им из Левијатана, ови који имају фашистичку прошлост, ти исти за које се зна да су дилери дроге одузели мезимца!”, каже Kоста и додаје:

“То што из покрета Левијатан раде сиромашним и немоћним људима, то како их малтретирају, је потпуни ужас! Отимају људима животиње без икаквог доказа да их малтретирају. Ја сам живи сведок да деца Гарип нису припремала пса за борбе, ја сам сведок да су они цвет у камену!”

Њихов комшија, Филип Отовић Вишњић се надовезао на причу и такође потврдио да је сведок да деца Гарип нису припремала пса за борбу и да гаје животиње из чисте љубави.

“Породица Гарип били су мета напада нациста, робијаша и наркомана из секте Левијатан. Два пуна комбија расиста је смогло храброст да у “опасној акцији” нападне три детета од 16, 14 и 13 година и њиховог оца, непокретног болесног старца. Све су то објавили на својим мрежама, а на крају снимка, у делу у којем се не чује звук, они им псују мајку циганску и прете да ће их све побити. Суманута је теза о “борбама паса”, која служи да код лаковерних замаскира овај чин вођен искључиво расизмом и садизмом. Породицу Гарип знам шест година и знам да су са љубављу одгајали десетине штенаца и мачића које су налазили на улици”, каже наш саговорник.

Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *