Истина из хале спортске Чаир у Нишу: Ово није луксуз, ово је језа

0

(Фото: Јелена Несторовић / Фејсбук)

Извесна Јелена Несторовић из Ниша, објавила је на свом фејсбук профилу језиво сведочење из спортске хале Чаир у Нишу. Она наводи да је пола њене породице смештено у ту установу као и да је њен супруг медицински радник упослен у истој.

Њено сведочанство преносимо у целости:

Поштовани,обраћам вам се са сазнањима која имам из хале Чаир Ниш. Нажалост тамо се налази пола моје породице. А услови у којима су они И остатак људи су лоше .

Супруг је медицински радник епидемиологије И са још много својих колега И доктора води битку да побољшају свој боравак тамо.Сваки њихов И нас покушај да укажемо на то се окарактерише као ширење лажи И да то није хотел И луксуз.Али оно што тамо њима недостаје је далеко од луксуза.

Они су тамо да би им се пружила адекватна нега,које нема! Недовољно лекара И особља,који имају лосу комуникацију И организацију,са сваком визитом долазе нови И нису упућени у потребе И стање људи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пацијенти са лаким или без икаквих симптома се налазе са људима који су ту пребачени из болница са упалама плућа.Немају никакву терапију,данима су остављени без антибиотика,И терапије која им је била до доласка у халу. Свакодневно обећавају али не доносе лекове,говоре им да сами набаве,сто је некима немогуће јер су далеко од свог града.

Сестра је једном пацијенту донела антибиотик након 3 дана И то у рукавицама,отворен лек,што није хигијенски. Јавила су се људима гушења И кашаљ,коме доприносе лоси хигијенски услови.Рефлектори нису гашени данима,чак ни на спавању,људима се почела коза љустити на лицу.

Прочитајте још:  Шведска надомак победе над короном: Без карантина и обавезних маски

Преко дана ради клима И хладно је а увече је претопло И сув ваздух који уопсте не погодује људима са упалама плућа.Сами су изборили да контролису светла,која сад гасе бар ноћу.Вентилација пуна прашине,канте пуне ђубрета.Не постује се план дезинфекције И чишћења,недељу дана нема дезинфекција,нема заститне опреме за пацијенте.нема тоалет папира И сапуна,не перу се тоалети.

Туш кабине су без врата чак ни завесе,да би људи имали мало приватности.Један од пацијената је имао напад болова за које кажу да су од бубрега,како није било дежурног лекара ,сестре су му дале против болова инекцију И да сам набави лекове јер немају.Помоћ му је упутио једино доктор који је ту пацијент ,јер другог нема.

Сатима чека на пулту да добије против болова несто,једино имају парацетамол. Чекају по 20 дана на тестирање, због свега кренули су у штрајк глађу.Људи леже у ходнику И неће да одустану док им се не помогне.Медицинска сестра је уз помоћ воки токија ступила у контакт са надлезнима да се чује ста људи желе.

Неке од њих се труде али недовољно је то,ни њима није лако.Дошло је до онесвешћивања медицинских сестара под оним оделима,јуре на све стране.Нису оне криве што немају чиме да раде.Храна је ок,да не буде да је све лоше.Али основних ствари нема,не треба њима ни тв ни стони тенис.Не требају им новине када немају лекове.

Пре неки дан дошло је наређење да војници,полиција И медицинари одатле оду у Нишку бању,још увек нису.Особље које је било ту из клиничког центра понашало се крајње незаинтересовано И као да је тамо по казни.Од јуче су дошли са медицине рада И делују заинтересованије..

Прочитајте још:  (ВИДЕО) Након напада ,,комита“ на тробојну колону, реаговала полиција

Наставиће И повећати штрајк,док им се услови не побољшају. Надам се да ће успети да изборе основне ствари,И желим им свима да сто пре дођу својим кућама.

https://www.facebook.com/JelenaRistic.serbia.88/posts/10222656778384963

Васељенска / Фејсбук

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *