ЂОKОВИЋ ОПЕТ ГОВОРИО О ВАKЦИНИ ПРОТИВ KОРОНЕ: Нисам стручњак, али желим да имам опцију да изаберем најбоље за себе

4
ђоковић

Новак Ђоковић (Фото: PA/WILL OLIVER)

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић огласио се саопштењем које је послао Њујорк Тајмсу поводом изјава о вакцини против корона вируса.

Ђоковић је пре два дана изајвио да је против вакцинисања, а његова изјава изазвала је пажњу и српске и светске јавности.

“Лично нисам за вакцинацију и не бих волео да ме неко приморава да добијем вакцину да бих могао да путујем. Ако то буде правило и закон шта ће онда да буде? Треба да одлучим да ли ћу или нећу да се подвргнем томе. Имам своје размишљање, а да ли ће се променити у неком тренутку не знам. Хипотетички, да се настави сезона у јулу, августу или септембру, мада нису велике шансе, колико сам разумео одмах након укидања строгог карантина ће постојати захтев за обавезну вакцину, које још нема”, рекао је тада Ђоковић.

“Нисам стручњак, али желим да имам опцију да изаберем шта је најбоље за моје тело. Наставићу да истражујем на ову тему јер је важна и утицаће на све нас”, рекао је Ђоковић у саопштењу које је његов тим доставио Њујорк Тајмсу.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Да будем искрен, мало сам збуњен, као и остатак света. Упркос томе што имам приступ информацијама, у недоумици сам шта је најбоље учинити у овој ситуацији”, поручио је Ђоковић.

Ђоковићу је одговорио и Предраг Kон.

“Kао један од највернијих Ђоковићевих навијача, волео бих да сам имао прилике да му приближим значај и огроман допринос имунизација за здравље становништва. Сада је касно, створио је погрешна уверења и ту више нема помоћи. Мајсторе, желим ти све најбоље. Покушај убудуће да избегаваш директне одговоре на питање у вези са вакцинацијом, јер имаш огроман утицај”, објавио је Предраг Kон на свом Фејсбук профилу.

Прочитајте још:  ТЕРАЈУ ИХ НА ОДМОР ДОК СУ "ЗАКЉУЧАНИ": Послодавци користе затварање радњи да запосленима умање дане одсуства

О овом случају брује и британски медији.

Иако се још увек ради на вакцини против коронавируса, у свету тениса расте притисак да се играчи вакцинишу пре наставка сезоне.

С обзиром да стручњаци најављују прву поуздану вакцину тек за годину дана, остаје питање када би тенис могао да се настави, или какву би то вакцину тенисери морали да добију ако се сезона настави на јесен.

Недавно је бивша светска број 1 Амели Морезмо изрекла децидиран став “нема вакцине – нема тениса”.

Дејли Мејл у наслову истиче Новакове речи и спекулише да ризикује место број 1 на АТП листи.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “ЂОKОВИЋ ОПЕТ ГОВОРИО О ВАKЦИНИ ПРОТИВ KОРОНЕ: Нисам стручњак, али желим да имам опцију да изаберем најбоље за себе

  1. “Сада је касно, створио је погрешна уверења и ту више нема помоћи” (samo ovom recenicom Kon je priznao da zna da su vakcine stetne) TACNO GOSPODINE KON, KADA COVEK JEDNOM OTKRIJE ISTINU NE MOZETE VISE DA GA LAZETE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *