Кон открио када се укида ванредно стање и докле ће трајати епидемија

2

Предраг Кон (Фото:printscreen RTS)

Утисак је да вирус полако слаби и то се може видети на основу све већг броја благих и асимптоматских случајева, рекао је за РТС епидемиолог Предраг Кон. Опасност у седмој недељи поново може да буде улаз у нек колективне центре и сви који почињу да раде морају да поштују мере заштите, рекао је Кон.

Истакао је и да ће се крај приближити кад изађемо из осме недеље, а да се од десете до дванаесте недеље може очекивати да нема епидемије али је све мање вероватно да ће вирус нестати и његово присуство ће се пратити и током лета.

– Ванредно стање је нешто што ће прво да се скине али пред собом имамо и одређене празнике и времена када се окупљамо. Реално је да се после тога скине ванредно стање, пре тога је мање вероватно. И у оквиру епидемије постоје мере као што је забрана окупљања, рада школа. Према томе поступно ће то да се уводи – рекао је др Кон.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Кон открио када се укида ванредно стање и докле ће трајати епидемија

  1. Samo vi nas pustite da zivimo i vi pratite. Dosta nam je vas i vasih nedelja i pracenja i svega. Muka nam je. Zlo nam je. Unistavate nas psihicki, slamate narod, lazete nas, muljate. Dosta je bilo vise. Narod zna sam, da se pazi i cuva, pametan je, postuje pravila, drzi odstojanje, samo se vi vise skinite s tv-a, Vi, Vasa cela bulumenta i Vas ”gospodar”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *