УН: Прети нам глад библијских размера

1

Сиромаштво у Србији све веће (Фото: GETTY IMAGES)

Пандемија вируса Ковид-19 изазвала је „највећу хуманитарну кризу од времена Другог светског рата“, саопштио је извршни директор Светског програма за храну УН Дејвид Бизли.

По речима Бизлија, без узмимања у обзир последица пандемије, 135 милиона људи у свету се могу суочити са глађу. Придружиће им се још 130 милиона због вируса короне.



„Ако се не будемо припремили и не предузмемо мере да се избегне дефицит финансирања и прекид у трговини, можемо се суочити са великом глади библијских размера у наредних неколико месеци“, рекао је Бизли.
Државе-донатори успоравају издвајање средстава која су потребна за стварање мреже логистичких центара за испоруку хуманитарне помоћи у најпогођеније регионе света. Ускоро ће у те сврхе бити потребно 350 милиона долара, наводи се у „Извештају о кризи са храном“ који је представило одељење за храну и пољопривреду УН.

Више од половина (73 милиона) од 135 милиона људи који су обухваћени извештајем, живи у Африци, 43 милиона живи на Блиском истоку и Азији, а 18 милиона су становници Јужне Америке и Карипског басена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “УН: Прети нам глад библијских размера

  1. У SRBIJI JE VEC GODINAMA NESTASICA:
    -SIRA.!!!
    -KAJMAKA.!!!
    -MLEKA.!!!
    -JAGNJETINE.!!!
    -TELETINE.!!!
    I JOS DUGO CE TAKO BITI SVE DOK POSTOJIE”Komunalni kozojebi i kursisti u policiji”…!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *