Богати се обогатили и у доба короне

0

(Фото: Пиксибај)

Богатство америчких милијардера, међу којима су оснивач Амазона Џеф Безос и директор Тесле Илон Маск, повећало се током пандемије корона вируса за скоро 10 одсто, наводи се у извештају Института за политичке студије (ИПС) у Вашингтону.

У периоду између 1. јануара и 10. априла, богатство 34 најбогатије особе у САД порасло је за десетине милиона долара, наводи се у извештају.

Процена богатства најбогатијих Американаца спроведена је у када се у тој земљи више од 26 милиона људи пријавило за надокнаду за незапослене.

Док се економија у глобалу суочава са рецесијом, технологија и платформе као што је Зоом доживеле су процват због коришћења видео разговора и рада на даљину у време самоизолације, што је донело зараду власницима тих компанија, наводи Ројтерс, преноси Танјуг.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према ИПС-у, богатство осам од тих милијардера, међу којима су Безос, Маск и оснивач платформе за видео конференције Зоом Ерик Јуан, порасло је за милијарду долара.

Маск има 18,5 удела у акцијама Тесле, које су порасле за 73 одсто од почетка године када су трговци сматрали да ће утицај корона вируса бити краткотрајан.

Безос има око 15,1 одсто акција Амазона, чије су платформе за наручивање робе забележиле пораст од 31 одсто, јер су људи у кућама.

„Ово је прича о две пандемије, са веома неједнаком жртвом”, каже Чак Колинс, коаутор извештаја.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *