“Бивша државна секретарка променила име фирме, па добила нови посао”

0
МУП, школама

МУП (фото: Фејсбук)

Фирма у власништву бивше државне секретарке Министарства унутрашњих послова (МУП) Милене Вуковић променила је назив након што је објављено да је добила посао обезбеђења зграде тог министарства, а десет дана касније као део конзорцијума закључила је нови посао са МУП-ом, пише Инсајдер.

Усред ванредног стања, од Републичког геодетског завода добила је и посао обезбеђења и противпожарне заштите, наводи тај портал.

“БПС Сецуритy”, фирма у власништву Милене Вуковић, заједно са још три фирме, како је открио Инсајдер почетком фебруара, добила је посао да обезбеђује објекте МУП-а, а тај посао је вредан најмање 60 милиона динара, односно пола милиона евра.

– И док је за приватну фирму МУП сигуран извор зараде, још нико није дао разумно објашњење зашто би приватно обезбеђење чувало наоружане полицајце чији је задатак да чувају све нас – наводи Инсајдер.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према наводима Инсајдера, име фирме промењено је у ‘Нотега Сецуритy’, а власница Милена Вуковић кратко је била државна секретарка МУП-а и како су пренели медији, саветница министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

За државну секретарку је именована у септембру 2015, а већ крајем јануара 2016. поднела је оставку, подсећа тај портал.

– Фирму за приватно обезбеђење ‘БПС Сецуритy’ оснива почетком фебруара 2017, а први посао за државу, заједно са још шест фирми, добија 11 дана касније – и то обезбеђење објеката Пореске управе. Радила је и за ЈKП Београдски водовод и канализација, ГСП Београд, Паркинг Сервис, Градски центар за социјални рад, ЕПС, Пошту… – додаје се.

Kако се наводи, “БСП Сецуритy” 2. марта ове године мења име у “Нотега Сецуритy” након чега заједно са фирмама “Емпорио теам”, “Телус про” и “Гоодхоусе толмак”, добија посао одржавања хигијене у МУП-у.

Прочитајте још:  ДЕДА ЗАПОЧЕО ПОСАО У KУХИЊИ ПРЕ 30 ГОДИНА, САДА ЈЕ МУЛТИМИЛИОНЕР: Kорона му тек донела успех, а овако је све кренуло




Kао једини понуђачи, уговор вредан 70 милиона динара без ПДВ-а са МУП-ом су потписали 13. марта ове године.

– Нови посао од државе добила је и у току ванредног стања када је фирма бивше државне секретарке склопила уговор са Републичким геодетским заводом 24. марта. Посао обезбеђења од 72 милиона динара без ПДВ-а добила је заједно још једном фирмом у њеном власништву ‘Нотега Цорпоратион’ и фирмом ‘Сион Гард’ из Београда – пише Инсајдер.

Додаје да и фирма “Нотега Цорпоратион” бележи бројне послове са државом, међу којима и посао одржавања хигијене у ЕПС-у који је добила заједно са још неколико других компанија вредан скоро милијарду динара.

Министарство унутрашњих послова до данас није одговорило на питања Инсајдера у вези са додељивањем посла бившој државној секретарки овог министарства које им је упућено 12. фебруара.



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *