Мистерија се наставља: Медији спекулишу о Kимовом здравственом стању, а он поново шаље писма

1

Kим Џонг Ун (Фото: Танјуг)

Севернокорејски лидер Kим Џонг Ун и даље ради са документима, а послао је и писмо захвалности грађевинским радницима на приобалној туристичкој локацији Вонсан-Kалма, објавио је данас главни дневни лист у тој земљи Рондонг шинмун, након што је јуче објавио вест о сличном писму грађевинарима који раде на модернизацији града Самјијон.

“Часни врховни вођа Kим Џонг Ун захвалио је радницима који су активно учествовали у изградњи туристичке локације Вонсан-Kалма”, наводи се у чланку, али се не прецизира ког датума је писмо послато.

Лист није објавио ни било какву нову слику Kим Џонг Уна, преноси Тас с.



Док у свету трају спекулације о Kимовом здравственом стању, Ројтерс наводи изјаву јужнокорејског министра за уједињење Kим Јеон Чула да та земља нема обавештајне податке да се на северу дешава нешто неуобичајено.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Јужнокорејска влада има обавештајне податке да са сигурношћу може да каже да нема индиција о било чему неуобичајеном у Северној Kореји”, рекао је Kим на састанку парламентарног Одбора за уједињење и спољне послове.

Он је изразио сумњу да је Kим био подвргнут операцији, наводећи да поменута болница нема капацитете да изведе такву интервенцију.

Председник Одбора Јун Санг Хиун рекао је, међутим, да Kимово одсуство из јавног живота наговештава да он “не ради као обично”.

“Нема извештаја који би указали на то да је он доносио политичке одлуке од 11. априла, што нас наводи да претпоставимо да је или болестан или изолован због забринутости у вези са корона вирусом”, рекао је Јун.

Саветник јужнокорејског председника Мун Џае Ина за спољну политику Чунг ин Мун изјавио је јуче да је Kим жив и здрав и да се од 13. априла налази у области Вонсан.

Прочитајте још:  Амерички генерали страхују од грађанског рата у САД

Од прошле недеље светски медији пишу како је здравствено стање Kим Џонг Уна нарушено, а многи су спекулисали и да ли је жив.

Последњих дана појавиле су се информације да је Kим био подвргнут кардиоваскуларној операцији и да је после ње у “вегетативном стању”, али те информације нису званично потврђене.



На друштвеној мрежи Веибо појавила се и фотографија на којој је Kим у стакленом ковчегу, али није потврђено да ли је она аутентична или монтирана.

Севернокорејски лидер није виђен у јавности од 11. априла, када је одржао састанак политичког бироа Централног комитета Радничке партије Kореје.

Такође, Kим Џонг-ун је није присуствовао церемонији 15. априла, када се обележава рођендан његовог деде Kим Ил Сунга, оснивача Северне Kореје.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Мистерија се наставља: Медији спекулишу о Kимовом здравственом стању, а он поново шаље писма

  1. ВЕЛИКИ JE ГРЕХ И ГЛУПОСТ,
    JЕСТИ СВОJХЛЕБ А БРИНУТИ
    О ТУЧИМ ПРОБЛЕМИМА.!!!
    Амери и jаран му попушили….лагано.!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *