Љубивој Ршумовић: Обрађујмо земљу, иначе ћемо мотком и то гов***ом, да терамо оне што беже од ње! (Video)

1

Љубивоје Ршумовић

Књижевник Љубивоје Ршумовић Ршум био је гост новог издања емисије “Проментеј” ТВ Хелм Kаст, новинарке Наде Грујић. Са славним Ршумом су претресане актуелне теме, наравно на првом месту пошаст 21. века, пандемија корона вируса.

– Ово није најопаснија пошаст, постоји много опаснијих од ове. Пошаст је рецимо то што више од 20 хиљада деце дневно умире од глади у свету. Размишљам ових дана, велики сам пријатељ свих живих бића, поготово животиња и слепих мишева или љиљака како више волим да их зовем. Љиљак је окривљен да је изазвао ову пошаст, али мислим да су људи много већи кривци него што је то он.




Сва жива бића, човек са љиљцима, са дрвећем… мора да успостави равноправан однос. Поштовање које би значило, уважавање свих живота. Природа се на неки начин свети човеку без обзира да ли је ово произвео човек или љиљак. То је произвела природа која нас држи на овој планети која је угрожена. Више слепих мишева има меду људима него у природи, каже Ршум. на питање на шта је мислио када је изјавио да тутњимо у погрешном правцу и да треба да обрадујемо земљу да нас не би мотиком отерали са ње каже:

– Ових дана све више људи бежи у село, треба да понесу и мотику, јер села остају без обраде. Празна мајка земља више не рада храну људима коју треба да рада, у оној мери у којој би требало, не само то вец лепоту кисеоник све што нам је Бог дао бесплатно то нам земља даје. Човек мора да ради да би све то добио. Боље да узме мотику него да дођемо у ситуацију да узимамо мотку и то ону го*њиву, терамо оне који беже од мајке земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Добрица Ерић - песник, прозаиста и драмски писац

А шта је Ршум још причао о политици, деци и њиховом васпитању, новинарству, сазнаћете ако погледате видео.

Хелмкаст



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Љубивој Ршумовић: Обрађујмо земљу, иначе ћемо мотком и то гов***ом, да терамо оне што беже од ње! (Video)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *