НЕМАЧKИ ЕKСПЕРТ: Ове године ће бити састанак – Следи нова подела света и НОВЕ ЗОНЕ УТИЦАЈА

Немачки политиколог Александар Рар прокоментарисао је утицај пандемије коронавируса на будуц́и светски поредак.
Негативни утицај ширења пандемије коронавируса ЦОВИД-19 може довести до драматичних промена у геополитичкој арени.

На то је указао немачки политички аналитичар Александар Рар. Истовремено, експерт, говорец́и како се светски поредак може променити после ЦОВИД-19, приметио је да даљи развој догађаја може иц́и у два смера.

Први сценарио је да човечанство „изађе из кризе и свет остане исти“. Међутим, друга опција предвиђа озбиљне промене у политичкој ситуацији, у геополитичком простору.
Kао резултат, експерт примец́ује да могу постојати стварни предуслови за промену националних елита, “као што је то било после Првог светског рата и уништења социјалистичког лагера”.

Анализирајуц́и тренутну ситуацију, Рар је изразио наду да ц́е лидери Сједињених Држава, Kине, Русије, Француске и Немачке 21. септембра, након састанка у УН-у, моц́и да постигну договор о сарадњи и моц́и ц́е заједно да превазиђу међународне проблеме изазване ЦОВИД-19.

“Они ц́е моц́и међусобно да се договоре: да зауставе сукобе, пропагандне ратове, да стварају свет изнова, као што је то био случај кад су се СССР, Америка и Британија договорили у Јалти, 1945”, закључио је експерт, изразивши наду у повољнији исход.Wебтрибуне.рс

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.