У градски превоз само са персонализованом бус-плус картицом

(Фото: Profimedia)

Од петка 8. маја поново почиње да ради градски превоз у Београду, али у првој фази возила градског превоза ће моћи да користе само запослени и то они који поседују персонализовану бус-плус картицу са ознаком А1, тј. као запослена лица, јавио је РТС.

Јовица Васиљевић из Секретаријата за јавни превоз казао је да ће радни налог биће потребан запосленима уколико буду ишли на посао или се враћали с посла за време полицијског часа.

Такође, неће бити мерења температуре на улазу у аутобусе, али је обавезно ношење маски и рукавица.

Улазиће се на једна, а излазити на друга врата. У сваком возилу ће бити редар који ће контролисати да ли грађани носе маске и рукавице, као и колико је људи у возилу.
Унутар аутобуса важиће посебна правила где ће смети да се седи или стоји. На седиштима ће бити постављене налепнице са упутством на које седиште сме, а на које не сме да се седне, како би се поштовало правило дистанце. Из истог разлога на поду ће бити постављене траке са упутством где треба да се стане и на којој удаљености.

Препорука је да се не користе клима-уређаји, већ да отварају прозори и да се обезбеди природна вентилација. Ипак, у возилима у којима није могуће отварање прозора биће укључивана клима у данима када буду високе температуре.

Биће појачана дезинфекција свих возила. Обавеза возача је да на свакој окретници проветре аутобусе, као и да се дезинфикују валидатори и рукодржачи.РТВ

1 Коментар

  1. Opet bezboznici blokiraju slavljenje svetog Djordja ! Samo da znate vi satanisti, onu azdaju sto ubija sv. Djordje, izobrazava sve bogomrsce, bezbosnike i sataniste, tako da vidite na ikonama kakav vam kraj sledi !

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.