Заборавите фризера и прочитајте ДЕВЕТ природних средстава која могу да укроте СЕДУ косу

0

(Фото: Depozitfoto)

Разлози су различити, од генетских предиспозиција, до не откривених здравствених тегоба, стреса… Али, чврстог правила свакако нема. Док једни прву седу косу почну да добијају и у тридесетим годинама живота, други прве седе длаке примете тек у педесетој!

Kоса седи када тело престане да производи довољно меланина који даје коси њену боју. Зато покушајте у исхрану да уврстите што више хранљивих састојака и оброке обогатите комплексом витамина и минерала.
Али постоје једноставни и ефикасни природних начини који помажу у оваквом случају. Покушајте са неким од њих посебно у почетку, јер како седе власи напредују, лечење постаје све теже.

Kокосово уље

Kокосово уље је лек којим се можете ослободити седе косе јер је богато угљеним хидратима, витаминима и минералима. Загрејте три кашике кокосовог уља и нежно масирајте корен косе, па пустите да одстоји 10 минута. Исперите топлом водом и шампоном и ставите регенератор за косу.

Индијски огрозд је фантастичан тоник за косу.
Амла тоник

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Амла или индијски огрозд је и фантастичан тоник за косу. Садржи значајну количину витамина, минерала, фитонутритијената и антиоксиданата. Јача фоликуле длаке и уклања слободне радикале који су одговорни за појаву седе косе.

Чај од жалфије

Шаку чаја од жалфије прелијте са две шоље кључале воде. Оставите да одстоји неколико минута да се прохлади наквасите темељно читаву косу и оставите да стоји два сата. Оперите косу благим природним шампоном без сулфата. Понављајте поступак једном недељно.

Паста од лука

Ољуштите један лук и ставити га у блендер док не добијете пасту. Нанесите смесу на кожу главе и оставите је 30 минута. Сваки дан користите пасту да бисте добили жељене резултате.

Прочитајте још:  За шта још можете да користите ЛАК ЗА КОСУ: Спас у правом тренутку

Kокосово уље и лимун

Измиксирајте мало свеже цеђеног сока лимуна са малом количином кокосовог уља. Нанесите смесу на кожу главе и масирајте. Оставите на 30 минута, а затим оперите косу. Наносите смесу сваки дан и видећете невероватне резултате. Ова посебна мешавина нец́е третирати само ваше седе длаке, већ ће коса бити лепа и сјајна.



Сок од шаргарепе

За спречавање и лечење седе косе, пијте једну чашу сока од шаргарепе сваког дана. Нема потребе да се примењује сок од шаргарепе на косу, јер сок најбоље делује ако се пије.

Сусам и бадемово уље

Добро измиксирајте мало сусама и помешајте га са бадемовим уљем. Нанесите смесу на теме и оставите пола сата, па исперите косу млаком водом.

Љуска кромпира

Потопите љуску од кромпира и кувајте око 30 минута па нанесите на косу четком за фарбање. Поновите поступак неколико пута ради бољег резултата.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *