Хладан туш: Ипак неће бити бесплатног тестирања

1

Дарија Kисић Тепавчевић

Заменица директора Инситута “Батут” Дарија Kисић Тепавчевић негирала је данас наводе из Градског завода за јавно здравље о могућности накнадног тестирања и прекида кућне изолације за држављане Србије који долазе из иностранства и поновила да српски држављани у земљу могу да уђу само са негативним ПЦР тестом, не старијим од 72 сата, а у супротном – морају 14 дана да буду у кућној изолацији.

То је једина валидна одлука Kризног штаба, рекла је Kисић Тепавчевић.



О другим питањима, попут могућности бесплатног тестирања, којим би, уколико је тест негативан, могла да се прекине двонедељна кућна изолација није уопште било речи, истакла је Kисић.

Она је објаснила да по усвојеном протоколу страни држављани који желе да уђу у Србију морају да имају негативан ПЦР тест на присуство вируса корона, не старији од 72 сата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Препоручује се, подсећа, да и грађани Србије који долазе из иностранства имају тај тест, не старији од 72 сата, а уколико га немају, свакако могу да уђу у своју земљу, али у том случају добијају решење о стављању под здравствени надзор у трајању од 14 дана.



За све наше држављане, уколико путују у земљу која захтева овакво тестирање, биће омогућено комерцијално тестирање, на лични захтев, и у зависности од земље у коју путују, додала је она.

“То је једино што је донето и што је одлука Kризног штаба”, подвукла је Kисић.

Она је истакла да о могућности бесплатног тестирања, којим би, уколико је тест негативан, могла да се прекине двонедељна кућна изолација није уопште било речи на седницама Kризног штаба.

Прочитајте још:  КОМИЧНА БОШЊАЧКА СТРАНКА: Били смо против Срба 18 година, бићемо и даље!

То се, каже, можда може разматрати, да би се смањио период кућне изолације, али о трошку заинтересованих.

“Уколико у том моменту имамо довољан капацитет, могло би да се размотри, да то буде опет тест на лични захтев, о сопственом трошку. Али у овом моменту таква одлука није донета. Једино тест не старији од 72 сата или кућа изолација. Ништа друго није ни речено, нити је разговарано, нити је валидно у овом моменту”, рекла је Kисић.

Она је подсетила да грађани који уђу у Србију добијају, што је био случај и до сада, решење о стављању под здравствени надзор од две недеље, у којем, се наводи контакт особа територијалног завода или института.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Хладан туш: Ипак неће бити бесплатног тестирања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *