Нова ХАПШЕЊА у Црној Гори: У Тивту приведен отац Миајло Бацковић, у Бијелом Пољу протојереј Дарко Пејић и активиста ДФ Радован Ракочевић

1
црна

(фото: Freepik)

У Бијелом Пољу је полиција после величанственог мирог протеста грађана који су протестовали због шиканирања свештеник Епархије будимљанско-никшићке, али и бахатог понашања полиције која малтретира вернике приликом одласка на службе божије у храмове СПЦ, почела се привђењем свештеника и ”неподобнох” грађана.

На ”информативни разговор” приведени су бјелопољски парох, протојереј ставрофор Дарко Пејић, старешина Цркве Светих апостола Петра и Павла гд еје настало Мирослављенов јеванђеqе и свештених Синиша Јанковић.

Ухапшен је и активиста ДФ и председник омладине Дмеократске народне партије радован Ракочевић, који је ”осумњичен” да је организатор окупљања око 2.000 Бјелопољаца.

Режим Црне Горе настава прогон свештенства Српске православне цркве. Након што је никшићка полиција привела владику Јоаникија и свештенство, у Тивту је вечерас приведен отац Миајло Бацковић.

„Браћо и сестре Михољске, Тивћани, наш духовни отац, друг, брат Миајло налази се у станици полиције Тиват. Разлог је литија Св. Василију Острошком коју је Бока одслужила у аутомобилима. Оца Миајла управо воде пред суд за прекршаје“, саопштила је Ива Бајковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Нова ХАПШЕЊА у Црној Гори: У Тивту приведен отац Миајло Бацковић, у Бијелом Пољу протојереј Дарко Пејић и активиста ДФ Радован Ракочевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *