Пројекат чиповања људи успешно спроведен у Шведској, следећа станица Италија /видео/

1

Компанија Биохакс“ успешно је спровела пројекат уградње поткожних чипова компанија у Шведској. Чак три хиљаде људи одлучило се за уградњу, а подршку су им дале и локалне власти уводећи могућност плаћања железничке карте чипом.

У компанији се надају великом пробоју на тржиште ЕУ.

Друга станица за ширење бизниса је Италија, пише Јуроњуз. Ерик Ларсен, Швеђанин на челу тамошњег огранка, наводи да се чека само одобрење италијанског министарства здравства.Када га добије, очекује да ће у Милану и Риму уградњи приступити око 2.500 људи.

„Ова технологија настала је да нам помогне. То је као да имате мале супермоћи“, објашњава Ларсен.

„Већина људи не схвата да наши чипови немају Џи-Пи-Ес и да ми не пратимо клијенте. Али јасно ми је да се људи боје јер о сличној технологији имају утисак само из холивудских филмова“, каже Ларсен.

„Лично, не видим ту ништа лоше. То је пасивна технологија, контролише је власник. Треба да будете јако близу да се подаци очитају. Ни уградња није болна, као да вас убоде пчела”, каже шведски ај ти стручњак Мартин Левин, који већ три године има два чипа у руци, чија уградња је коштала 150 евра, преноси Б 92.

„Реч је о истој технологији као и код банковних картица, и ризици су исти. Постоји могућност да неко ухвати сигнал. Још је већа компликација ако будуће верзије буду пратиле податке о вашем здрављу или ако буду садржале друге приватне информације“, каже Роб ван Ајк из Европског форума за будућност приватности.

Компанија истиче да нема разлога за страх. Велику прекретницу и масовно коришћење чипова очекују с развојем технологије с којом ће чип функционисати попут новчаника.1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.