Неговатељи који су се добровољно пријавили за изолацију биће запослени за стално

0
Зоран Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић најавио је да ће Влада Србије донети Одлуку по којој ће медицински радници и неговатељи у установама социјалне заштите ангажовани на привремено-повременим пословима или на одређено време, а који су се током здравствене кризе добровољно пријавили да буду у изолацији са корисницима, бити запослени на неодређено време.

Ђорђевић је, током обиласка Дома за смештај старих лица у Сурдулици, Дома за одрасла и инвалидна лица у Дољевцу, као и геронтолошких центара у Лесковцу и Јагодини, тим институцијама уручио пакете помоћи и заштитне комбинезоне за заштиту од ковида-19.У саопштењу министарства наводи се да је Ђорђевић са свим установама које су у његовој надлежности био у свакодневном контакту током ванредног стања, а да је сада желео лично да разговара са представницима тих институција.

„Епидемија коронавируса и даље је присутна у нашој земљи, морамо бити опрезни и то имати на уму. За наше најстарије грађане све мере које су биле прописане у току ванредног стања и даље су на снази, али верујем да ће убрзо доћи време када ћемо моћи мало и да их ублажимо”, рекао је Ђорђевић, јавља Бета.

Он је подсетио и да ће од сутра бити могућ пријем нових корисника у установама социјалне заштите који ће бити урађен у сарадњи са епидемиолозима и у складу са прописаном инструкцијом.Политика

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.