Ухапшени правница из Врања и социјални радник из Бујановца, примили МИТО да “ПОГУРАЈУ” УСВАЈАЊЕ: Будућност детета “ПРОДАВАЛИ” за МОБИЛНИ

1

Правница Центра за социјални рад у Врању Д. М. и социјални радник из Центра у Бујановцу Д. Т. ухапшени су и одређено им је полицијско задржавање до 48 сати, потврдио је за „Новости“ Борислав Радоњић, портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Истрага је вођена по налогу нишког тужилаштва, конкретно Посебног одељења за сузбијање корупције. Они су задржани због сумње да су извршили кривично дело примање мита и злоупотреба службеног положаја.

– Сумња се је Д. М. примила поклон како би сачинила решење којим се заснива усвојење малолетног лица, иако за то нису били испуњени услови, чему је претходило и сачињавање извештаја неистините садржине од стране Д. Т. У погледу наведених околности, осумњичене ће у законском року саслушати поступајући заменик Посебног одељења у Нишу – каже Радоњић.
Иако у тужилаштву нису прецизирали о чему се ради, из више извора нам је потврђено да је радница из Врања примила мито у виду мобилног телефона чија је вредност око 1.000 евра. Д. М. и Д. Т., као радници Центара за социјални рад, били су водитељи случаја у предмету усвојења детета М. М. Верује се да је Д. М. примила на поклон мобилни телефон у вредности 1.000 евра од С. Р. из Бујановца да донесе решење којим се заснива усвојење детета, иако у то време С. Р. није био у Србији већ у Швајцарској, због чега нису постојали услови да се донесе такво решење. Њој је у овоме помогао и колега из Бујановца који је сачинио извештај у коме стоји да се С. Р. налази у Србији чиме су створени услови за усвајање детета.

Драгана Арсић директорка Центра за социјални рад у Врању није одговарала на позиве наших новинара. Колеге ухапшене раднице нису желеле да коментаришу случај.
НЕДОПУСТИВО ПОНАШАЊЕ

НЕДОПУСТИВО је понашање раднице Центра за социјални рад у Врању и зато апелујемо на надлежене органе да санкционишу све учеснике овог немилог догађаја, речено је „Новостима“ у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

– Осуђујемо сваки поступак запослених у социјалним установама који се коси са законом и надамо се да ће се овај случај решити у најкраћем могућем року – наводе надлежни. – Центри су, подсећамо, у надлежности локалних самоуправа, а ми имамо надзор над њиховим стручним радом.Novosti

1 Коментар

  1. Сапштење министарства се изгледа односи само на ове ситне поклоне до стотинак евра јер да је стварно ово министарство посвећено законитом раду па прво би морали министра возача да ухапсе па онда редом списак би био дужи од врања. Тао је тај картел снс који анархијом хоће да реши све али крај им је близу па само још могу да лају..

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.