Да ли ће Бајина Башта прва увести нерадну недељу?

0
снежана

Бајина Башта (Фото: https://drina-reka.com/)

Општинско већа Бајине Баште начелно је прихватило иницијативу великог броја привредника да се усвоји правна регулатива која недељу предвиђа као нерадни дан.

На данашњој седници Општинског већа Бајине Баште под допуном дневног реда разматрана је иницијатива великог броја привредника из Бајине Баште да се усвоји правна регулатива која недељу предвиђа као нерадни дан у сектору трговине мешовитом и прехрамбеном робом.



Веће је после разматрања више аспеката везаних за ову проблематику начелно прихватило иницијативу и донело закључак да се након састанка председника општине са подносиоцима иницијативе направи нацрт одлуке која би затим била стављена на јавну расправу, пише Дрина инфо.

Велики број привредних субјеката из те општине који се баве трговином и мешовитом робом покренули су раније иницијативу да се у Бајиној Башти усвоји правна регулатива која недељу предвиђа као нерадни дан у сектору трговине мешовитом и прехрамбеном робом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У детаљном образложењу наведени су сви разлози који погодују усвајању овакве одлуке, а наводи се да је током ванредног стања дошло се до закључка да је апсолутно могуће задовољити све потребе грађана у условима редукованог радног времена и да су дискретни хероји у тешким временима били радници продавци и запослени у малопродајним објектима.



Дрина.инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *