„Хрватској припадају цела БиХ и део Србије и Црне Горе, то је све део хрватске краљевине“ (Видео)

3
Хрватска (Фото: EPA-EFE/Christian Bruna)

Хрватски адмирал у пензији Давор Домазет Лошо (72) изнео је шокантне тврдње наводећи да цела БиХ, као и део Србије и Црне Горе припадају Хрватској.

„Ово нема везе са Другим светским ратом, али зна се да је цела Босна и Херцеговина заправо хрватско краљевство, то је хрватска земља. Нека буде јасно свима, хрватска земља је и Бока Kоторска, све до Улциња, односно јужно до Будве“, рекао је Лошо гостујући на Осјечкој телевизији.„Такође, да Србима не говорим да је хрватска земља Срем, Бачка и делови Баната“ додао је Домазет.

Објашњавајући ставове адмирал Лошо је нагласио да глобалистичким лево либералним центрима нису интересантне лево либералне политичке странке, јер у њима имају сигурна упоришта и ослонце, при чему је и за ХДЗ рекао да је отет хрватском народу упркос још снажној емотивној вези и дела чланства и бирачког тела према том покрету због формирања хрватске државе.

Лошо тврди да је Хрватска изложена “никада жешћим великосрпским захтјевима и намерама, чији је експонент Милорад Пуповац, као и никада несталим италијанским, мађарским, али и новонасталим муслиманско-бошњачким циљевима, који се јасно виде у ударима на Kатоличку цркву у БиХ”.Иначе, Лошо је био саветник претходне председнице Хрватске Kолинде Грабар Kитаровић, која га је сменила 2017. године, након две и по године на функцији.

Хрватски медији тада су навели да су разлог смене ратнохушкачке изјаве према суседима. Индекс: Напокон добар потез Kолинде, Лоша ходајућа бламажа.Б92 / Аваз

3 Коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.