Људи, узимајте 100 евра, не дајте да их искористе за своје бесмислене пројекте

1
(Фото: pixabay. com/ Правда)

„Уколико неко не жели 100 евра, тај новац ће се искористити за пројекат Србија 2025“, рекао је министар финансија Синиша Мали поводом обећане новчане помоћи. Далеко је 2025, а још су даљи пројекти актуелне власти, као што су рецимо изградња Националног стадиона, за који је обећано да ће се уложити неколико стотина милиона евра! Нити се зна где, ни кад, а ни зашто?

О оваквом политичко-социјалном виду манипулације грађана, којима је прво речено да ће добити новац, а затим да морају да се ипак пријаве за њега, говорио је аналитичар Зоран Стојиљковић.

Читава ствар је од самог почетка стручној јавности била мало превише везана за пунолетне грађане – бираче, каже аналитичар.
– Затим, делимично је под критиком опште јавности, речено које ће категорије новац добити облигатно, а ко треба да се пријави за њега. Сад се то завршило тако да средства која не желите да узмете иду у некакав инвестициони фонд који ми не можемо да контролишемо и надзиремо. Они (власт) се размићу са нашим новцем, задужују се да нам деле по 100 евра, које ћемо ми да вратимо – прича Стојиљковић.

Напомиње да прво треба да се утврди порекло новца – да ли полази из дуга или из резерве.

– Да ли ћемо моћи да контролишемо намену тог новца и ревидирамо тај инвестициони план који је имао силне јарболе, стадионе… Је л’ је нама то сад приоритет – пита се аналитичар.

Наши људи имају поданички менталитет, каже он, додајући да већина људи нема снагу да се као грађани боре за своја права маневарски.
– То је народ у којем се половина слаже да је народ без вође као теле без главе. Народ у коме је неколико стотина хиљада људи партијски запослено. Често се враћам на податак да је више од четвртине одраслих грађана гласало ногама у задњих 30-ак година и отишло из ове земље.

За одлазак нежељеног новца у велико најављивани фонд државе, политиколог Бобан Стојановић се нада да ће „барем део отићи у неопходне и праве пројекте.

– Међутим, мислим да ће се власт јако брзо суочити са великом економском кризом, да ће новац који остане од планиране исплате тих 100 евра морати пре да прерасподели у текуће трошкове, а врло могуће и у социјалну заштиту – рекао је Стојановић.Direktno.rs

1 Коментар

 1. За одлазак нежељеног новца у велико најављивани фонд државе, политиколог Бобан Стојановић се нада да ће „барем део отићи у неопходне и праве пројекте.
  ++++
  Хоће сигурно !
  Ево га први, и један од најважнијих.
  „ Парада поноса „ београдских сатаниста.
  Уз активно учешће запослених из највеће јавне куће у Немањиној број 11.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.