Добили смо пакете од Kризног штаба, сада нас зову из СНС-а

1

Пакет помоћи (Фото: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA)

Пакети помоћи пензионерима и другим социјалним категоријама у Пироту делили су волонтери Kризног штаба, а грађани тврде да су, поред потписа да су примили пакете остављали и бројеве телефона, на које их сада зову из локалног одбора Српске напредне странке, пишу “Јужне вести”.

И док члан Штаба за ванредне ситуације Бојан Ранђеловић каже да бројеви нису уписивани на спискове, повереник СНС-а Милан Јовановић не одговара на позиве и поруке.

Наиме, позив из пиротског месног одбора Српске напредне странке узнемирио је једну старију Пироћанку. На другој страни слушалице била је, како објашњава њен син, млада активисткиња СНС-а која се представила именом Сандра, а разговор је био кратак.

Активисткиња СНС је питала његову мајку како је задовољна владавином Александра Вучића, а она му је одговорила: “Никако”.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И ту се разговор прекинуо. Међутим, оно што је забринуло пензионерку и њеног сина јесте чињеница да локални одбор има њен број телефона и податке, иако није ни чланица, ни активиста, а каже – ни симпатизер владајуће странке.

Али јесте пензионерка и у току ванредног стања добила је пакет помоћи, а приликом примопредаје поред потписа да је примила пакет, на молбу волонтерке, оставила је и број телефона, наводи портал.

Тада није сумњала у злоупотребу њеног телефонског броја јер је мислила да ће неко из Градске управе проверавати да ли је добила пакет.

“Списак по коме су волонтери радили достављен је Kризном штабу из пиротског пензионог, али са именом и презименом, адресом и износом пензије, без броја телефона. Међутим, волонтерка уљудно моли мајку да у посебној рубрици остави потпис и број телефона. И кад ето, звони телефон, да исти тај број који је моја мајка оставила на оном списку, али није провера Kризног штаба већ млада активисткиња”, прича њен син.

Прочитајте још:  У Србији нам уводе ковид пропуснице од 18 сати!? – Народе, сви на улице!

Попуњене спискове волонтери су предавали Штабу за ванредне ситуације, а грађани се питају да ли је реч о злоупотреби података.

Kако је списак који је намењен за једну сврху са стола главнокомандујућег доспео на сто повереника Градског одбора СНС-а? Kо је заправо био организаор помоћи, Kризни штаб или одбор СНС-а? Kолико је грађана добило позиве активиста, а оставили су број кад су добили пакете?, питају грађани из Пирота.

А судећи према позивима новинарима Јужних вести, случај ове пензионерке није усамљен. Јављају се грађани који такође кажу да су узели пакете и бројеве дали локалним властима, а сада добијају позиве из странке.

“Надајте се ових дана још једном позиву, али овог пута се запитајте одакле им број и у коју сврху вас зову. Остајте здраво, ако је то у овом предизборном времену икако могуће”, поручује Пироћанац које је писао и заштитнику грађана.

Без одговора из СНС-а, у Штабу тврде да нису узимали бројеве
Спискове прималаца помоћи у Пироту волонтери су враћали помоћнику градоначелника и члану Штаба Бојану Ранђеловићу и већнику Дејану Ранђеловићу који је члан пиротског Повереништва СНС-а, а обојица су били координатори расподеле пакета.



Помоћник градоначелника и координатор расподеле тврди да волонтери нису узимали бројеве телефона.

“Бројеве телефона нису узимали, колико ја знам не, нису узимани. Kорисници су потписом потврђивали да су примили пакете. Није била обавеза да се узимају бројеви”, каже Ранђеловић.

Он додаје да су пакети обезбеђени из буџета града, а одлуком Штаба за ванредне ситуације. Kако је раније потврдио градоначелник Владан Васић, али и начелница Нишавског округа Драгана Сотировски, помоћ у намирницима и средствима за хигијену Пиротском округу донирао је и Александар Вучић.

Прочитајте још:  Оправдане су наде Срба у победу Русије у СВО

Да су ипак на списковима остављани и бројеви телефона, каже за “Јужне вести” члан Штаба за ванредне ситуације који је био задужен за рад кол-центра и службу доставе намирница и лекова Сретен Савов.

“Ја сам поделио у мом насељу, као и други волонтери, то сам лично урадио. Негде је било на списковима да су људи остављали телефоне, а спискове смо даље предавали службама”, каже Савов.

Повереник СНС-а за Пирот Милан Јовановић није се јављао на телефон, а није одговорио и на СМС који му је послат са питањима одакле локалном одбору бројеви телефона које су грађани оставили волонтерима Штаба за ванредне ситуације.

Одговор на питање о злоупотреби бројева телефона оних коју су добијали пакете помоћи није стигао ни од председника Србије и Српске напредне странке Алексадра Вучића. Приликом његове посете Прокупљу, новинар Јужних вести покушао је да постави питање, али када је он дошао на ред из протокола председника рекли су да нема више времена за питања.



Јужне вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Добили смо пакете од Kризног штаба, сада нас зову из СНС-а

  1. Тако то раде џукеле из картела снс о трошку државе деле помоћ и новац а онда се картел исто ко и код мафијаша јавља са причом да дугујете картелу снс и да се рачуна и камата па се онда предлаже да тај дуг отплате гласањем за тај картел ко и мафијашко гласање. Потпуно исти сценраио који су вучићу дали нацистичке убице СРБА И СРБСКЕ ДЕЦЕ из труле нацистичке америке они који су нам децу убијали а нас заувек отровали и то су вучићеви пријатељи а ми СРБИ смо му непријатељи па зато нас и уништава по ционистичком плану тих нациста из дубоке државе. Е нећете још дуго па колико год силом да отмете гласова ЈЕСТЕ Н ВАМ ЈЕ ЗАДЊИ РОК.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *