Шушу крофнице са кремом од беле чоколаде и јагода

0

(Foto: Profimedia)

Састојци (за хрскаву корицу)

85 г путера
100 г брашна
100 г смеђег шећера

За кувано тесто

125 г млека

125 г воде

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

110 г путера

5 г шећера

2 г соли

140 г просејаног брашна

220 г јаја



За крем од млечне чоколаде

500 г слатког млека
120 г шећера
1 кашичица есктракта ваниле
8 жуманаца
30 г брашна
30 г кукурузног скроба
60 г путера
100 г млечне чоколаде

За крем „Шантии“

300 г слатке павлаке (добро охлађене)
500 г јагода
шећер у праху за посипање

За хрскаву корицу:

Ставите у чинију миксера мекани путер, брашно и шећер и помешајте. Развуците танку кору (2-3мм) између две хартије за печење и ставите у фрижидер на 3-4 сата.

За тесто:

Сипајте у шерпу средње величине млеко, воду, путер, шећер и со. Оставите смесу да прокључа. Скините са ватре. У течну смесу ођедном додајте просејано брашно и одмах почните интензивно мешати жицом док се смесане споји. Потребно вам је око 30 секунди.

Вратите шерпу на ринглу и мешајући шпатулом оставите тесто да се кува око минут.



Пребаците тесто у чинију миксера, ставите широку мутилицу за тесто и оставите га да се мало охлади. Добро умутите јаја, али не пенасто. Мешајте на средњој брзини око 30 секунди, затим смањите брзину до најниже и почните да додајете јаја.

Сада је потребно да разумете да ли је консистенција теста добра. Зауставите миксер и скините мутилицу, покупите тесто са зидова чиније и прођите мутилицом кроз њега. Ако сте добили потребну консистенцију тесто ће висити са мутилице у облику латинског В.

Прочитајте још:  Јефтино и брзо: Запечене макароне са спанаћем и јогуртом (ВИДЕО)

Од теста припремљеног за хрскаву корицу исеците кружиће величине крофница (око 5цм) и ставите у фрижидер.

Загрејте рерну на 200ºЦ. Напуните тестом посластичарску кесу и ставите наставак 1А. Покријте плех папиром за печење. Истисните тесто и покријте их хрскавим кружићима. Пеците око 15 минута, смањите температуру на 160ºЦ без отварања рерне и пеците још 12-15 минута.

За припрему крема:

Сипајте у шерпу млеко и 60г шећера. Додајте екстракт ваниле. Загрејте смесу, али не до кључања.

Помешајте жуманце са осталим шећером. Додајте брашно уз интензивно мешање, а затим и скроб. Мешајте добро како не се не створиле грумуљице. Налијте трећину загрејаног млека и добро мешајте. Вратите ову смесу у шерпу са млеком и ставите на ринглу на средњој ватри.

Док се кува, мутилицом добро мешајте. Чим осетите да смеса постаје гушћа, скините је са ватре и мешајте још тридесетак секунди док не добијете густу и хомогену смесу. Вратите на умерену ватру и поново мешајте док не проври, бар један минут, како би потпуно нестао укус скроба. Чим крем буде готов, скините га са ватре и сипајте у велику чинију или послужавник, покријте га провидном фолијом и оставите да се охлади.

Чим се крем охлади на собну температуру, сипајте га у чинију миксера, додајте путер у малим комадима и мешајте на високој брзини док се путер и крем у потпуности не споје. Истопите чоколаду на воденој пари, затим је ставите у крем и мешајте на ниској брзини.

За крем “Шантији” умутите охлађену павлаку на високој брзини.

Исеците попречно печене и већ охлађене крофнице. Напуните доњи део крофнице чоколадним кремом, унутра ставите комадиће јагода. Одозго сипајте шлаг и ставите исечене јагоде. Ставите поклопце и поспите шећером у праху.

Прочитајте још:  Посна тестенина са поврћем



Stil / 24kitchen.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *