Уместо лека попијте ПРИРОДНИ АСПИРИН, а можете лако да га направите САМИ

0

(Фото: Депозитфото)

Ова биљка често се назива и природни аспирин, а први дани пролећа најбоље су време да се кора скине с дрвећа јер у то време има највише лековитих супстанци. Чај и тинктура од коре ублажавају главобољу, помажу код тегоба дисајних органа, јачају срце и добра су превентива код инфаркта.

Поред тога, чисте крв и подстичу функцију бубрега, а мушкарце штите од рака простате. И тинктура и чај су добра заштита од настанка крвних угрушака, инфаркта и можданог удара. Превентивно, чувају здравље зглобова на “дуге стазе”.



Ови еликсири се лако припремају, а важно је само одабрати прави врбу: најбоље је скидати кору с грана које су старе од две до три године, јер имају највише лековитих супстанци.

Важно је одабрати праву грану и свежу кору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кора се огули са гране, исече се на комадиће, па тек кад се добро осуши може да се користи. Укус коре је горак, па ни тинктура није посебног укуса, али је – делотворна. Иако су веома лековити ови еликсири се не препоручују трудницама, онима који су алергични на “аспирин”, користе антикоагулансе или имају гастритис.

Тинктура

У стаклену флашу од литре ставити пет кашика суве коре врбе, па прелити комовом ракијом или вотком, важно је да буде алкохол од 70 процената. Флашу добро затворити, па оставити на хладном и тамном месту 21 дан. За то време повремено протрести флашу, да се садржај добро сједини. Након три седмице процедити, па пити по једну кашичицу тинктуре размућене у децилитар хладне воде сваког јутра пола сата пре доручка. Умирује реуматски бол.

Прочитајте још:  Ова биљка је одлична у превенцији КАНЦЕРА, штити од радијације, али лечи и друге болести

Чај

Кашичицу коре врбе прелити са 2дл хладне воде, поклопити и загрејати до кључања, па оставити да стоји од пет до 10 минута. Пију се три шоље чаја дневно, после оброка. Чај помаже код високе температуре, прехладе и главобоље.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *