Илон Маск: Људи морају да се споје са машинама или ће постати бескорисни

1
Илон Маск

Милијардер Илон Муск познат је по својим футуристичким идејама, а његов најновији предлог је да нас спаси од небитности јер вештачка интелигенција постаје све заступљенија. Директор компаније „Тесла“ и „Спејс Икс“ изјавио је да се људи морају спојити са машинама како би постали својеврсни киборзи.

„Мислим да ћемо временом вероватно видети ближе спајање биолошке и дигиталне интелигенције“, рекао је Маск присутнима на Самиту светске владе у Дубаију, преноси Си-Ен-Би-Си.

„Углавном се ради о ширини опсега, брзини везе између вашег мозга и дигиталне верзије вас самих“, нагласио је Маск.
Маск је објаснио на шта мисли кад каже да рачунари могу да комуницирају брзином од „билион бита у секунди“, док људи, чији је главни начин комуникације куцање прстима преко мобилног уређаја, могу да комуницирају брзином од 10 бита у секунди.
У доба у којем вештачка интелигенција прети да постане широко распрострањена, људи би били бескорисни, тако да постоји потреба за спајањем са машинама, сматра Маск.

„Неки интерфејс велике могућности спајања са мозгом биће нешто што помаже у постизању симбиозе људске и машинске интелигенције и можда би решило проблем контроле и корисности“, објаснио је Маск.

Предлог технолога је нови слој мозга који може брзо приступити информацијама и уђе у вештачку интелигенцију. Није први пут да је Маск говорио о потреби да се људи развијају, а то је и стална тема његових разговора о томе како се друштво може суочити са разорном претњом од вештачке интелигенције.
Дубока вештачка интелигенција је опасна

Током разговора Маск се дотакао свог страха од „дубоке вештачке интелигенције“ која превазилази беспилотне аутомобиле и иде до онога што је назвао „вештачка општа интелигенција“. То је описао као вештачку интелигенцију која је „паметнија од најпаметнијег човека на свету“ и назвао је „опасном ситуацијом“.

Иако би се то могло бити десити, шеф „Тесле“ је рекао да је највећа опасност да вештачка интелигенција, нарочито аутономни аутомобили које развија његова фирма, угаси радна места. Рекао је да ће се укидање људи чији је посао вожња догодити у наредних 20 година, након чега ће 12 до 15 процената глобалне радне снаге бити незапослено.

„Најприближнији утицај са технолошког становишта су аутономни аутомобили… То ће се десити много брже него што људи мисле и биће од велике користи“, рекао је Маск.1 Коментар

  1. ludak. ludacina kome je mesto na psihijatriji. na zalost, uspece sto sta dok ga ne zaustave, jer je manijakalna struktura licnosti.

    pazi kad lakeji i sluge udare u talambase da samo retroaktivni ne vide napredak, kao sto su osudjivali i avion, auto i voz.

    nadam se da „doktorka dana i doktor presa“ nece cuti ovu vest. prodali bi nas za cenu jednog leta na promociju bilo cega, u njujork. tamo bi dobili potvrdu da su bili prisutni, pa bi je okacili na zid kao „Certificate“

    nego, koga glasate?

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.