Магични састојак из кухиње за уклањање перути

0

(Фото: Пиксибеј)

Силне теглице и чинијице са зачинима које нам стоје на полицама у кухињи неретко крију и понешто што може послужити и за негу лепоте, не само за кување. Баш тако је и са перути, које можете да се решите једним састојком из кухиње.

Можда у кухињи немамо сви куркуму, анис, васаби, али скоро сви имамо со, бибер и соду бикарбону. Сода је увелико позната као тајно оружје домаћица за чишћење и уклањање најтврдокорнијих мрља, а све на природан начин. Ипак, мало ко зна да сода може да послужи за брзо и лако уклањање перути.

Сода бикарбона је јефтина и једноставна за коришћење, а делује као пилинг за уклањање мртвих ћелија коже. Управо због њене способности да се бори са гљивицама које изазивају перут, брзо ослобађа од свраба и перутања.



Процедура уз коју ћете се решити досадне перути је врло једноставна – косу поквасите, па енергичним покретима утрљавајте соду бикарбону у кожу главе. Након тога косу исперите и осушите. Испрва је могуће да власи буду мало сувље, али убрзо ће бити меке и глатке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Можете и да помешате соду бикарбону са мало воде да направите пасту. Нанесите је директно на влажну косу и умасирајте у кожу главе. Нека одстоји минут, два, а потом шампонирајте косу као и обично.

Такође, можете и да мало соде додате у шампон који иначе користите.



Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *