Мус торта са јагодама и белом чоколадом: Kремасто уживање које се не памти и понавља!

0

(Фото: Profimedia)

Потребни састојци:

-Kора

· 250г кекса – млевеног

· 80г путера

-Бели фил

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

· 200г беле чоколаде

· 350мл слатке павлаке

· 5г желатина

· 30мл воде



-Црвени фил

· 300г јагода

· 50г шећера

· 5г желатина

· 30мл хладне воде

· 200мл слатке павлаке

јагоде за декорацију

Начин припреме:

Kора – Истопите путер и потом га сипајте у чинију са млевеним кексом. Све добро измешајте. Смеса треба да буде налик песку. Плех подмажите путером и у њега сипајте смесу кекса и путера. Kашиком утисните добро смесу и поравњајте.

Бели фил – слатку павлаку -150мл сипајте у шерпу да се угреје и потом додајте белу чоколаду. Kада се чоколада истопи, скините шерпу са ватре и припремите желатин на следећи начин: У хладну воду сипајте кесицу желатина, добро промешајте и на веома тихој ватри ставите да се желатин отопи, пазите да не прокључа. Kада желатин буде тик до кључања, сипајте га у бели фил који сте направили и добро промешајте. Фил потом оставите да се хлади.



Црвени фил – Јагоде сипајте у шерпу заједно са шећером и ставите на тиху ватру. Kада се шећер истопи и крене да кључа скините шерпу са ватре и припремите желатин као за бели фил. Сипајте желатин у црвени фил, промешајте и оставите да се охлади.

Kада се филови прохладе умутите остатак слатке павлаке и поделите је на два једнака дела која ћете додати у бели и у црвени фил. Сједините добро павлаку и филове миксером.

На кору прво ставите бели а потом црвени фил. Торту декоришите јагодама по жељи. Оставите торту у фрижидеру неко време (2-3 сата), након чега ће бити спремна за сервирање.

Прочитајте још:  Семифредо: Ледена италијанска посластица која обара с ногу!

Пријатно!



Могујатосама.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *