Сорош предложио ЕУ да изађе из кризе задуживањем “вечним дугом”

1
сорош

Амерички инвеститор и милијардер Џорџ Сорош, који сматра да вирус корона представља опасност по „опстанак цивилизације“, недавно је предложио начин на који би Европа могла да се избори са великим трошковима насталим током пандемије.

Сорош се, наиме, заложио за издавање европских обвезница, а „Форбс“ констатује да се милијардер послужио идејом старом више од једног века.

Магазин ту врсту задуживања назива „вечним дугом“, напомињуц́и да је Сорош имао на уму обвезнице, тзв. конзоле, које је прва издала Енглеска банка још у 18. веку.




Сорош је, такође, сугерисао да би модерна верзија обвезница могла да обухвати „суме од хиљаду милијарди долара без поврац́аја главнице“ уз „само отплату годишње камате“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сорош је, такође, вирус корона назвао претњом по опстанак наше цивилизације, изразившо жаљење због наводне рањивости Европске уније која је, како је казао, „заснована на владавини закона и точковима правде који се споро окрец́у“, за разлику од вируса корона који се „крец́е веома брзо на непредвидив начин“.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Сорош предложио ЕУ да изађе из кризе задуживањем “вечним дугом”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *