ОВОГ датума почиње право ВРЕЛО ЛЕТО У СРБИЈИ

0

(Фото: Пиксибај)

У Србији се очекује да ће ово лето бити топло и сушно, са температуром до два степена вишом од просека и са 30 до 55 тропских дана када ће температура бити виша од 30 степени, међутим, то се прогнозира тек од половине јула, рекао је за Тањуг директор РХМЗ-а Југослав Николић.

Према његовим речима, до краја јуна очекује се нестабилно време са наизменичним сунчаним и кишним данима, а стабилизација времена очекује се од половине јула, када креће топлотни талас.

– Због тога ће се лето продужити, па ћемо имати михољско лето, односно продужено лепо време у јесењем период, најавио је Николић.



Међутим, каже директор РХМЗ-а, ово неће бити и најтоплије лето какво је било 2012. године, иако су се појавиле поједине најаве да би ово могло бити најтоплије лето до сада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ово неће бити најтоплије лето, биће топло и сушно, али не и најтоплије, рекао је Николић.

У нижим пределима очекује се, додаје он, од 30 до 55 такозваних тропских дана када ће максимална температура бити 30 и више степени, као и од 15 до 25 тропских ноћи са минималном температуром изнад 20 степени.

Он каже и да се у току лета очекује мања количина падавина у односу на вишегодишњи просек.

“Она би се у нижим пределима кретала од 120 до 240 милиметара, а у планинама од 190 до 250 милиметара, каже Николић. У нижим пределима се тако очекује од 18 до 28 кишних дана, а у планинама до 36 дана.

Прочитајте још:  Заборавите одласке на скупе третмане – маска од меда ЧИНИ ЧУДА!



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *