Ова маска брише 10 година са лица преко ноћи: Прави се од само 2 састојка, а уклања и најдубље боре!

0

(Фото: Shuterstock)

Замислите да не морате да трошите паре на скупе трентмане и креме, а да вам лице изгледа младолико, затегнуто и сјајно. Добра вест је да је све то могуће захваљујући овој маски за лице.

Све што вам је потребно можете наћи у било ком маркету, а осим тога врло је једноставна за припремање. Уштедећете вам и новац и време, а резултати ће вас изненадити. Због састава и својстава које имају састојци ове маске, шаргарепа и мед, и дерматолози је препоручују као део рутине неге коже. Доказано ублажава и најдубље боре и храни лице.



Шаргарепа је изузетно богата бетакаротеном чија су позитивна својства свима добро позната. Он је незаобилазан састав готово сваке креме за заштиту од сунца и УВ зрачења.

Наранџасту боју мркви даје каротин, којег ни у једном другом поврћу нема у толикој мери.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kаротин благотворно делује на кожу, нарочито суву, као и ломљиве нокте и косу. Из те супстанце настаје веома важан витамин А, који се у великој мери налази у шаргарепи. Овај витамин не зову без разлога „витамин младости“. У комбинацији са медом – ови нутријенти дају фантастичан резултат у борби против бора али и хидрирају и хране кожу те враћају јој блиставост и еластичност.

Шаргарепа обилује и другим витаминима. То су пре свега витамини групе Б (Б1, Б2, Б5, Б6) и ПП, Д, Е и Х.



Дакле, за припрему су вам потребне 2 кашике меда и једна већа шаргарепа.

Шаргарепу добро оперите и огулите а затим је самељите у блендеру док се не претвори у кашу, додајте мед и све још једном добро измешате да маса постане уједначена. Нанесите на цело лице у дебљем слоју и оставите да делује 30 минута. Kожу затим исперите млаком водом.

Прочитајте још:  Билчик: Пред Србијом велика ЕУ шаргарепа

Ефекти се виде након месец дана уколико маску наносите 2 пута недељно на лице.

 

Прочитај још: 



narodnilijek.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *