Стаматовић:Младим брачним паровима који се врате на село бесповратна новчану помоћ!

0
Милан Стаматовић (Фото: Фејсбук)

Изградња инфраструктуре, али и обезбеђивање културних и забавних садржаја у свим сеоским месним заједницама су кључни услови да се млади врате и остану на селу, изјавио је данас председник Здраве Србије и носилац листе коалиције “Здрава Србија и Боља Србија“ Милан Стаматовић.

Додао је да ће Здрава и Боља Србија, захваљујући досадашњем раду и искуству, предложити конкретне идеје и програме за останак младих људи у руралним подручјима Србије.

„Свим младим брачним паровима који одлуче да се врате у сеоска подручја обезбедићемо бесповратну једнократну финансијску помоћ, али и подстицаје за покретање пољопривредне производње или бављење сеоским туризмом“, рекао је Стаматовић.
Истакао је да ће, осим младим породицама, највише пажње бити посвећено малим пољопривредним прозвођачима, као и почетницима у том послу.

„Наша је обавеза да свим нашим сељацима и фармерима вратимо достојанство и да ојачамо домаћу пољоприведну производњу јер једино тако ћемо извући државу из економске кризе и зауставити одлазак младих са села у велике градове или у иностранство“, оценио је Стаматовић.

Прочитај још: Бета

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.